Saltar apartados

Troben més edificacions en les excavacions del tossal de la Cala, projecte d'arqueòlegs de l'INAPH de la UA

L’actuació arqueològica que s’executa al tossal de la Cala de Benidorm ha permès l’aflorament d’un bastió i unes bateries d’estades que circumden el turó i van fins a la muralla

 

Tossal_Cala_Benidorm2019_1

 

Alacant. 24 de juliol de 2019

L’estructura, que té zones amb terrasses sobre el flanc marítim, «recorda Pèrgam i, fins i tot, a l’estructura militar de Castillejo, al voltant de Numància», ha ressaltat un dels codirectors de l’excavació, el professor de la Universitat d’Alacant Jesús Moratalla. La campanya ha servit per a descobrir estructures complementàries, com una altra possible entrada, molt de material ceràmic i algun metàl·lic.

«A més, s’han detectat més traçats de muralla sota les edificacions que hi ha en l’actualitat», ha informat, per part seua, la catedràtica d’Arqueologia de la UA, Feliciana Sala Sellés, que és també codirectora de l’actuació.

En aquesta intervenció s’han invertit 500.000 euros, amb fons FEDER, i el procés finalitzarà amb el projecte de musealització.

L’ajuntament planteja la realització d’un centre de recepció de visitants i interpretació del castellum i la seua importància en aquell moment en les guerres sertorianes.

El catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Complutense de Madrid Ángel Morillo, assessor científic de l’actuació, ha destacat la «riquesa arquitectònica fins ara descoberta» i ha animat a la interpretació de les edificacions recuperades, especialment una que podria ser «un hospital de campanya».

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464