Saltar apartados

El Parc Científic d'Alacant vincula tres empreses més al seu ecosistema

Amb Visophy, Esprintador i Canapar, el Parc Científic de la UA ja supera la vintena de companyies vinculades

 

Incorporacions_Parc_cientifico1
Incorporacions_Parc_cientifico2
Incorporacions_Parc_cientifico3

 

Alacant. Dilluns, 29 de juliol de 2019

El president de la Fundació Parc Científic d’Alacant i rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar, juntament amb la vicerectora d’investigació i transferència de coneixement, Amparo Navarro, han signat avui els contractes de vinculació amb tres companyies més que s’han acostat al Parc Científic de la UA per a poder accedir als serveis de valor afegit que ofereix a les empreses.

Plácido Doménech, CEO de Visophy, va ser l’encarregat de signar la vinculació per part d’aquesta companyia de marcat caràcter tecnològic i centrada en l’aplicació d’intel·ligència artificial a diferents escenaris, de manera innovadora i disruptiva. Visophy va ser creada el 1999 per un equip multidisciplinari i actualment treballa en diverses línies de negoci: gestió empresarial, edificis i ciutats intel·ligents. Doménech va afirmar després de la firma que «és imprescindible comptar amb aliats com el parc científic per a col·laborar i accedir de manera directa al talent i a l’enorme potencial de la UA. A més, esperem ajudar a fer que Alacant siga referència en el sector tecnològic en general i de la intel·ligència artificial en particular».

Una altra de les companyies que s’hi han vinculat avui ha sigut Esprintadora. El grup de distribució esportiva, un dels més forts d’Espanya i amb seu a Alacant, ha trobat en el Parc Científic d’Alacant el soci ideal per a tirar endavant tot el procés d’innovació tecnològica que implementa la companyia. Silvestre Segarra, director d’Omnichanel d’Esprintador va manifestar la seua satisfacció després de la signatura de la vinculació i va assegurar que «la nostra vinculació al parc respon a la necessitat de buscar la innovació i el talent que necessita la companyia per a afrontar la transformació tecnològica que viu el sector de la venda al detall».

Finalment, també s’hi ha vinculat la delegació en la península Ibèrica de Canapar. Aquesta multinacional amb base en l’illa italiana de Sicília té com a principal missió desenvolupar i optimitzar l’agricultura natural i orgànica per a la producció i extracció de cànnabis, tot això lligat a la investigació sobre els usos terapèutics d’aquesta substància. En l’actualitat està en procés d’obtenció de l’autorització per part de l’Agència Espanyola del Medicament per a esdevenir una de les poques empreses espanyoles amb aquest reconeixement. Miguel Cayuelas, manager de la companyia ha assegurat que amb la seua vinculació al parc esperen «poder continuar desenvolupant acords de col·laboració amb investigadors de la UA que ens permeten avançar en els processos d’investigació sobre els usos terapèutics del cànnabis».

Amb aquestes noves incorporacions, ja són més de vint les empreses vinculades al Parc Científic d’Alacant. En paraules de la seua gerent, Olga Francés, «el nexe d’unió de totes les empreses, tot i ser de diversos sectors, és la constant recerca de processos d’innovació i la decidida aposta de totes per l’R+D+I».

Per part seua, Manuel Palomar va agrair a totes les companyies la confiança depositada al parc científic com a soci científic tecnològic en els seus processos d’R+D+I i va manifestar que «el parc científic s’ha convertit ja en un referent per a les empreses amb inquietuds en innovació, i com no pot ser altrament, la nostra resposta ha de ser conforme amb aquestes expectatives. Treballem diàriament per a afavorir aquests processos d’innovació i aconseguir que les nostres empreses assolisequen al més prompte possible els seus objectius en el camp de l’R+D+I».

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464