Saltar apartados

El màster universitari en Gestió Pesquera Sostenible de la UA se situa entre els millors del país en la categoria de gestió ambiental del rànquing d''El Mundo'

 

Alacant. Divendres, 12 de juliol de 2019

El màster universitari en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d’Alacant se situa entre els millors d’Espanya en la categoria de gestió ambiental, segons el rànquing d’El Mundo sobre aquests estudis de postgrau, concretament és el cinquè del país en aquesta categoria del rànquing, que destaca que ha sigut reconegut per la Comissió General de Pesca del Mediterrani com a màster per a la formació d’especialistes en gestió pesquera.

Aquest màster forneix a l’alumnat una especialització d’alt nivell en gestió de l’activitat pesquera amb capacitat per a assumir tant responsabilitats tècniques en l’àmbit del sector com per a desenvolupar investigació científica d’alt nivell. A més de la Facultat de Ciències d’Universitat d’Alacant, també l’organitzen l’Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa (IAMZ), del Centre Internacional d’Alts Estudis Agronòmics Mediterranis (CIHEAM), en col·laboració amb la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el suport tècnic de la Comissió General de Pesca per al Mediterrani i de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Aquest postgrau, de dos anys de duració, consisteix en una anàlisi del sistema pesquer, els seus mecanismes d’explotació, comercialització i gestió, i posa l’èmfasi en la perspectiva de l’avaluació de recursos i la interpretació econòmica del problema pesquer al Mediterrani, una zona en la qual, per la diversitat d’espècies i de flotes i per la dispersió de la propietat dels vaixells, s’imposa una gestió basada en el control de l’esforç. També aporta una visió multidisciplinària de la gestió pesquera des de la perspectiva de ciències com la biologia, l’economia, el dret i la sociologia.

Aquests estudis procuren adquisició d’experiència en la utilització de noves tècniques i mètodes que permeten desenvolupar una gestió de pesqueres més eficaç i adaptada als condicionants socials i mediambientals.

Igualment, el màster proporciona un grau d’especialització que habilita per a desenvolupar investigació científica d’alt nivell tant en centres públics com privats a causa de la formació multidisciplinària.

S’imparteix a temps complet en dos anys acadèmics i es desenvolupa una edició nova cada dos anys. La vuitena edició s’estendrà de l’octubre de 2019 al juny de 2021 i la novena edició d’octubre de 2021 a juny de 2023.


Notícies relacionades:

La FAO dóna suport a el màster internacional en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d’AlacantMaster_Gestion_Pesquera

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464