Saltar apartados

Més d'un centenar d'agents del CNP participen en els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant

El campus acull un curs sobre tracta i tràfic d’éssers humans i un altre sobre noves formes de violència en adolescents a través de les xarxes socials

 

AgentesCNPAlacant. Dilluns, 8 de juliol de 2019

Més d’un centenar d’agents del Cos Nacional de Policia participen aquest mes de juliol en dos cursos d’estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant, en els quals es tractaran qüestions de candent actualitat, com la tracta i tràfic d’éssers humans des de la perspectiva juridicopenal i victimològica, i un altre sobre noves formes de violència en adolescents a través de les xarxes socials.

El primer dels cursos, Tracta i Tràfic d’Éssers Humans. Anàlisi Juridicopenal, Policial i Victimològica, es desenvolupa del 10 al 12 de juliol. Dirigit per Clara Moya Guillem, professora de la UA, i per Juan Manuel del Valle Llesta, del CNP, el curs aborda el tràfic de migrants i la tracta d’éssers humans.

Està estructurat entorn de tres blocs temàtics: un de juridicopenal, un altre de policial i un altre de victimològic. El primer se centra en les qüestions de caràcter juridicopenal més essencials, que serviran per a desenvolupar els dos restants. El segon bloc aprofundeix en els avanços i dificultats per a perseguir els fenòmens criminals i, finalment, el tercer bloc aborda els aspectes més rellevants referits a la victimologia en aquest àmbit.

A més d’estudiar la reforma del Codi penal del 2010, que separa els delictes de tràfic de migrants i la tracta d’éssers humans, el curs també estudiarà el perfil dels delinqüents en aquest àmbit; els protocols policials d’actuació per a fer-hi front, la cooperació internacional en aquesta matèria i els avanços pel que fa a l’atenció a les víctimes.


Violència a les xarxes

El ciberassetjament, el grooming (ciberassetjament pedòfil), sèxting (enviament de material pornogràfic) ciberaddicció, apostes en línia i altres delictes o comportaments insegurs en la xarxa seran tractats el 15 i 16 de juliol en el cursNoves Formes de Violència a través de les Xarxes Socials en Adolescents, dirigit per la professora de la UA Natalia Albadalejo Blázquez i per Juan Manuel del Valle Llesta, del Cos Nacional de Policia.

En aquest curs es parlarà sobre aspectes aplicats de les noves formes de violència a través de les xarxes socials en adolescents i s’analitzaran els principals riscos i delictes tecnològics, així com l’actuació operativa policial i les conseqüències legals amb menors infractors que fan un mal ús de les xarxes socials.

En el curs es donaran a conèixer les principals actuacions d’intervenció sobre els perills de les xarxes socials en adolescents i altres delictes del Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus Entorns, així com els avanços i aplicacions tecnològiques per a capturar evidències violentes a través de les xarxes en adolescents.

El Cos Nacional de Policia i la Universitat d’Alacant col·laboren d’ençà del 2007 en els cursos d’estiu amb propostes formatives realitzades de manera conjunta amb la Divisió de Formació i Perfeccionament del CNP, que, a més, els inclou entre els cursos oficialment reconeguts per a la promoció professional.Notícies relacionades:

Els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA arriben a la majoria d’edat

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464