Saltar apartados

Un curs d'estiu de la Universitat d'Alacant destaca la potència de les matemàtiques en el camp de la salut i en la revolució tecnològica

Els canvis tecnològics disparen la demanda de matemàtics en companyies i empreses

 Curso_Matematicos1

 

Alacant. Dimarts, 9 de juliol de 2019

Empresaris i experts es reuneixen a partir d’aquest dimecres, 10 de juliol, en la Universitat d’Alacant en el curs d’estiu Matemàtics en la Societat, que intenta explicar i aprofitar la potència de les matemàtiques per a afrontar la revolució tecnològica en molts camps, des del camp mèdic fins a les dades massives.

El curs, dirigit per Juan Matías Sepulcre i Lorena Segura, tots dos professors de la Universitat d’Alacant, se celebra al campus alacantí del 10 al 13 de juliol i aplega matemàtics, empresaris i responsables de recursos humans, que explicaran per què s’ha disparat la demanda de persones formades en aquesta ciència. A més, responsables biomèdics també mostraran la potencialitat de les matemàtiques en el camp de la salut.

En aquest sentit, Lorena Segura ha indicat que les matemàtiques «estan darrere de tot, però no veiem el seu potencial», quan és una ciència «indispensable en el moment actual, especialment en el camp de la salut, en què les matemàtiques seran molt útils en el tractament de moltes malalties».

A més, la gran revolució tecnològica que vivim ha disparat enormement la demanda de matemàtics en companyies i empreses. Cada vegada més sovint, els diplomats en aquesta disciplina marxen al sector privat, en noves empreses que els necessiten en variats sectors i departaments.

En aquest curs s’oferiran xarrades impartides per matemàtics i responsables, o encarregats d’àrea, de diferents empreses participants com a B2BSalud, Everis, Verne Group, McKinsey Analytics, Tempe Grupo Inditex, Alfatec Sistemas o Circiter SL, entre d’altres, en les quals el perfil matemàtic és altament demandat i que desenvolupen l’activitat professional en diferents sectors econòmics.

A més, contextualitzat en les aplicacions al camp de la medicina, membres del grup d’Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Valladolid duran a terme dues ponències i un taller pràctic (a manera de sessió de demostració en la qual s’utilitzaran capells amb elèctrodes) entorn dels sistemes Brain-Computer Interface utilitzats per a crear un pont de comunicació entre els nostres cervells i l’entorn.

Aquesta proposta, que forma part dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant, pretén ser un lloc de trobada, i d’intercanvi d’experiències, per a donar visibilitat al treball realitzat pels matemàtics en el sector empresarial i entendre la raó per la qual aquest col·lectiu se sol moure còmodament pels nous sectors professionals.


Notícies relacionades:

Els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA arriben a la majoria d’edat 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464