Saltar apartados

El rector de la UA es compromet a obrir un nou campus a Dénia arran de 'la implicació social, institucional i econòmica'

Adolfo Utor diu que Baleària ‘ajudarà tant com puga’ i ‘en l’àmbit econòmic’ per a la implantació d’aquest

 

Campus_Denia1
Campus_Denia2
Campus_Denia3
Campus_Denia4
Campus_Denia5
Campus_Denia6
Campus_Denia7
Campus_Denia8
Campus_Denia9
Campus_Denia10
Campus_Denia11
Campus_Denia12
Campus_Denia13
Campus_Denia14
Campus_Denia15

 

Alacant. Dimecres, 5 de juny de 2019

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha oferit avui el seu «compromís» d’implantar un campus de la UA a Dénia arran de «la implicació econòmica, empresarial, institucional i universitària» per a oferir a la comarca de la Marina Alta nous graus que no s’estiguen impartint encara.

Manuel Palomar ha fet aquestes declaracions en la primera de les Trobades Seus-Consell Social, que ha tingut lloc aquest dimecres, 5 de juny, a Baleària Port, a Dénia, a la qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president del Consell Social de la UA i president de Baleària, Adolfo Utor, i també empresaris i professionals de la comarca.

Manuel Palomar ha respost d’aquesta manera a la petició d’empresaris i de l’alcalde de Dénia d’implantar un campus a la Marina Alta, amb la ciutat deniera com a centre neuràlgic: «el meu compromís és col·laborar per a desenvolupar un campus a la Marina Alta, ací a Dénia, com a centre neuràlgic», ha dit.

En aquest sentit, i després de rebre l’oferiment de col·laboració econòmica per part de l’empresariat i de suport institucional del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que «es donen tots els ingredients» perquè el nou campus siga una realitat.

En la seua opinió, la Marina Alta «és una comarca estratègica per a portar un campus universitari, i el que això implica: un desenvolupament econòmic, cultural i de progrés». Per això, i ja que hi ha implicació de tots els sectors ha proposat «detectar les necessitats pròpies de la comarca» i implantar un campus amb «nous graus» que no s’estiguen impartint encara. «La Universitat d’Alacant, i jo com a rector, estem del costat de la Marina Alta per a créixer en graus en aquesta comarca», ha dit.

 

Aliat incondicional

El president del Consell Social, Adolfo Utor, qui ha intervingut en primer lloc, ha reivindicat un campus amb diversos graus a Dénia i ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, «un compromís en aquest sentit».

A més, ha afirmat que «des de Baleària ajudarem en la creació del campus universitari a la capital de la Marina Alta, un projecte que cohesionarà la comarca i la Comunitat Valenciana. Estem disposats a donar suport en tot els possibles, en l’àmbit econòmic, hi tindreu un aliat incondicional». Utor ha conclòs: «només amb desenvolupament sostenible, investigació i cultura serem capaços de cohesionar el nostre territori».

Per part seua, Ximo Puig ha dit que la Generalitat «estarà al costat de la Universitat d’Alacant, del Consell Social i també de tot el conjunt de les universitats valencianes». En la seua opinió, «ha de ser la mateixa Universitat qui marque l’estratègia, una estratègia compartida». «A mi m’agradaria que el campus a Dénia fóra una realitat», ha dit.

«El suport social d’aquesta iniciativa és molt important i per això salude molt esperançat la proposta que ha fet el president de Baleària que la seua empresa estarà compromesa amb aquest campus. Aquest és el camí. La Generalitat també. Si hi ha un compromís social real, si hi ha un compromís econòmic, la Generalitat també, sobretot sota la direcció de la Universitat», ha dit.

 

Primera trobada

Aquesta ha sigut la primera de les Trobades Seus-Consell Social, amb les quals la Universitat d’Alacant pretén reforçar el diàleg tan necessari entre la Universitat, les empreses i els agents socials i potenciar la capacitat vertebradora de la institució acadèmica a la província alacantina.

Durant l’acte ha intervingut el president de Carmencita, Jesús Navarro, qui ha exposat el cas d’èxit de la Càtedra Carmencita i ha parlat de la col·laboració entre Universitat i empresa. També en l’àmbit del mecenatge, el director territorial de Cajamar, Manuel Nieto, ha explicat l’activitat de la seua entitat en aquest camp. Cajamar patrocina les trobades i recentment ha renovat el compromís de patrocini amb l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA). Les dues entitats han sigut premiades pel Consell Social de la UA, per la seua càtedra institucional, en el primer cas, i per l’activitat de mecenatge, en el cas de Cajamar.

A més, també han intervingut el director general de Masymas, José Juan Fornés, i representants empresarials de la Marina Alta, com Cristina Sellés, presidenta de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma) i Sonja Dietz, presidenta del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), qui a més pertany al Consell Social de la Universitat d’Alacant.

En l’apartat dedicat a Gasterra, Cristina Figueira, xef del restaurant El Xato de la Nucia, que té una estrela Michelin, i Pep Romany, xef del restaurant Pont Sec, han transmès la seua experiència gastronòmica amb la Universitat d’Alacant.

 

Notícies relacionades:

El Consell Social recorrerà les Seus de la UA per a reforçar el diàleg entre universitat, empreses i agents socials

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464