Saltar apartados

L'empresa Bioithas, vinculada al Parc Científic de la UA, desenvoluparà un kit que prediu la resposta al tractament d'esclerosi múltiple

Rep 50.000 euros en ajudes del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea

VICENTE_NAVARRO

 

Alacant. Dimarts, 3 de juny de 2019

L’empresa Bioithas SL, vinculada al Parc Científic d’Alacant, desenvoluparà un kit que prediu la resposta al tractament de l’esclerosi múltiple. Aquest programa disposarà de 50.000 euros en ajudes del Programa Marc de la UE per a la Investigació i la Innovació Horitzó 2020. 

L’objectiu principal d’aquest projecte és tractar el greu problema que planteja la falta de biomarcadors predictius de resposta al tractament contra l’esclerosi múltiple, malaltia inflamatòria crònica del sistema nerviós central amb la més alta prevalença d’impacte socioeconòmic al món.

A més, a través del desenvolupament d’aquest projecte, el primer kit de diagnòstic ràpid basat en la tècnica de q-PCR, no invasiu i capaç de monitorar el perfil immunomodulador dels pacients, estarà disponible per a hospitals, clíniques, centres mèdics i laboratoris i els seus pacients.

L’empresa alacantina, amb seu al Parc Científic d’Alacant, ha obtingut 50.000 euros de subvenció gràcies a la concessió de la «Fase I del programa H2020-SME Instrument» per al desenvolupament i execució d’un estudi amb el qual es pretén verificar la viabilitat de la innovació o el concepte d’innovació disruptiva de la tecnologia usada per Bioithas. Aquest és el programa d’investigació i innovació més important de la UE amb prop de vuitanta mil milions d’euros de finançament disponible durant set anys (2014-2020).

L’empresa liderada pel doctor Vicente Navarro va obtenir el segell EIBT (Empresa Innovadora de Base Tecnològica) que concedeix l’Associació Nacional de Centres Europeus d’Empreses i Innovació (ANCES) i el segell Jove Empresa Innovadora que concedeix IVACE, reconeixement que li va permetre la inscripció en el Registre de Pimes Innovadores gestionat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464