Saltar apartados

La Universitat d'Alacant, clau en un projecte europeu per a identificar infants hipersensibles en edats primerenques

Els infants amb hipersensibilitat són més susceptibles als estímuls ambientals i mostren una elevada emocionalitat, empatia i creativitat. A Espanya i Europa la taxa de prevalença és del 15 %

 

Equip de treball del projecte E-motion en el qual participen els investigadors de la UA Rosario Ferrer, Manuel Lillo i Nicolás Ruiz

 

Alacant. Dilluns, 3 de juny de 2019

Investigadors de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant treballen en E-motion, un nou projecte europeu per a identificar xiquets i xiquetes hipersensibles en edats primerenques del desenvolupament. A Espanya i Europa la taxa de prevalença d’hipersensibilitat és del 15 %.

E-motion compta amb un equip d’investigadors de diferents àrees de coneixement per a desenvolupar un model d’avaluació que ajude el nucli familiar, mestres i educadors a identificar infants hipersensibles. Alguns estudis pioners sobre aquest tema palesen que la hipersensibilitat es pot associar amb dificultats d’adaptació en l’àmbit escolar i social a causa de les particularitats d’aquests xiquets i xiquetes.

En línies generals, la hipersensibilitat fa referència a una sensibilitat extrema davant de l’estimulació dels sentits, és a dir, el tacte, la vista, l’oïda, el gust i l’olfacte. Els xiquets i xiquetes hipersensibles es poden queixar d’estímuls sensorials que semblen ser menys intensos per a altres. A més, poden veure afectades les seues respostes emocionals i generar problemes en el funcionament social. La hipersensibilitat sovint es relaciona amb una elevada emocionalitat, empatia i creativitat. 

En el marc del projecte E-motion, l’equip d’investigació de la Universitat d’Alacant, liderat per la professora del Departament de Psicologia de la Salut Rosario Ferrer i el professor del Departament d’Infermeria Manuel Lillo, treballarà durant tres anys en col·laboració amb investigadors d’institucions de Polònia, Romania, Espanya, Macedònia i Itàlia per a impulsar un model d’avaluació que siga sensible a les característiques especials que presenten aquests infants. Per a dur-lo a terme, aquest projecte reclutarà una mostra de cent infants, pares i mares, i professorat d’educació infantil i primària dels països participants.

El projecte tracta una de les polítiques prioritàries de la Unió Europea en matèria d’«educació inclusiva». E-motion està finançat per la convocatòria de la Comissió Europea ERASMUS+, dins de l’acció estratègica educativa i està coordinat per la Universitat d’Economia i Innovació de Lublin (Polònia) com a soci principal del projecte.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464