Saltar apartados

Quixmind, spin-off de la UA, aconsegueix 200.000 euros en ajudes del Ministeri de Ciència i Innovació per al desenvolupament tecnològic industrial

Ha desenvolupat dos vehicles autònoms industrials configurables d’altes prestacions, anomenats Quijote i Sancho

 Quixmind1

 Imatge - Autora: Isabel Ramón

 

Alacant. Dimecres, 12 de juny de 2019

Quixmind, empresa de base tecnològica (EBT) sorgida de la Universitat d’Alacant i vinculada i instal·lada al Parc Científic d’Alacant ha resultat adjudicatària d’una subvenció de 200.000€ del programa NEOTEC del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Quixmind, fundada per l’investigador de la Universitat d’Alacant, Tomás Martínez, ha patentat un mètode per a la creació de mapes dinàmics 1.000 vegades més grans utilitzant els mateixos recursos. Per a aconseguir l’autonomia d’un robot fan falta dos ingredients bàsics. L’SLAM (Localització i Creació de Mapes de Forma Simultània) i les tècniques de control i aprenentatge del vehicle.

Ara, l’empresa rebrà 200.000 euros del programa NEOTEC, que té com a objectiu el suport a la creació i la consolidació d’empreses de base tecnològica. L’aspecte més rellevant en les propostes recolzades en aquesta línia és que han de tenir una estratègia de negoci basada en el desenvolupament de tecnologia (la tecnologia ha de ser el factor competitiu de diferenciació de l’empresa), i es basen en la creació de línies d’I+D+i pròpies.

 

Quijote i Sancho

El primer vehicle desenvolupat per Quixmind va ser un carret de golf autònom anomenat Quijote, amb la finalitat de transportar passatgers en entorns complexos com el Campus de la Universitat d’Alacant.

Recentment, han transformat una apiladora manual en el robot autònom d’altes prestacions anomenada Sancho. «Hem transformat una apiladora elèctrica convencional, en una autònoma, amb capacitat de càrrega, descàrrega i transport de palets entre dos punts que evita obstacles i es localitza en entorns dinàmics», ha explicat.

Els noms dels vehicles, Quijote i Sancho, van ser posats per la vocació «internacional del projecte», explica Tomás Martínez. «El Quixot és el segon llibre més llegit després de la Bíblia i ens sentim orgullosos d’això», ha indicat l’investigador de la Universitat d’Alacant, qui va estudiar a la Universitat d’Alcalá de Henares i volia homenatjar Miguel de Cervantes.

A més, segons ha dit, el Quixot «representa una sèrie de valors que no va a trairà mai i això és important a l’hora de formar equip, capaç de lluitar contra gegants, contra qui siga, en situacions desiguals».

 

Notícies relacionades:

El Parc Científic es consolida com a referent de gestió i innovació

L’empresa Bioithas, vinculada al Parc Científic de la UA, desenvoluparà un kit que prediu la resposta al tractament d’esclerosi múltiple

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464