Saltar apartados

Les Olimpíades del Saber de la Universitat d'Alacant premien 131 estudiants de batxillerat

El Paranimf ha acollit la cerimònia de lliurament dels premis en dèsset categories organitzades per l’Escola Politècnica Superior i les Facultats de Ciències, Econòmiques i Filosofia i Lletres

 

Olimpíades_Saber1

 

 

Alacant. Dijous, 13 de juny de 2019

Aquestes Olimpíades són propostes educatives que tenen l’objectiu d’estimular l´interès dels i les estudiants en les diferents disciplines acadèmiques mitjançant proves competitives de coneixement i aplicació. La Universitat d’Alacant organitza, a través del vicerectorat d’Estudiants i Ocupació any rere any la fase local d’aquesta competició del coneixement adreçada a  estudiants de batxillerat i de l’ESO dels centres educatius de les comarques alacantines. Els guanyadors de cadascuna de les diferents disciplines participen en la fase estatal de les olimpíades i alhora, els premiats en aquesta darrera fase representen Espanya a les olimpíades del saber internacionals.

Aquest dimecres s’ha celebrat al Paranimf de la Universitat d’Alacant la cerimònia de lliurament dels premis de la fase local de les olimpíades del saber en què han resultat premiats un total de 131 estudiants en les 16 disciplines en competició i que ha presidit la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Nuria Grané i el sotsdirector de l’Escola Politècnica Superior, Josué Antonio Nescolarde, la vicedegana de la Facultat d’Econòmiques, el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras i el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Francisco Mesa.

L’Escola Politècnica Superior organitza les olimpíades de Dibuix Artístic, Informàtica i Teleco. La Facultat de Ciències organitza les olimpíades de Biologia, Física, Química, Matemàtiques i Geologia. La Facultat de Filosofia i Lletres organitza les olimpíades de Filosofia, Geografia, Història, Llegua Espanyola, Llengua Catalana, Llengües Clàssiques, Estudis Àrabs i Islàmiques i Estudis Francesos i finalment la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials organitza les olimpíades d’Economia.

Les Olimpíades pretenen fomentar el desenvolupament del talent i l´excel·lència entre joves estudiants de batxillerat destacats per la seua alta capacitat, motivació o expectatives acadèmiques i de formació. Es tracta d’impulsar el seu interés per la recerca, motivant la vocació en saber en tots els àmbits del coneixement. A més, aquestes proves susciten entre el professorat l’atenció i el suport a l’excel·lència i al màxim desenvolupament del talent dels seus estudiants.

Els guardonats en les fases locals organitzades per la Universitat d’Alacant reben 250 euros per al primer classificat, 200 per al segon i 150 per al tercer, a més, els estudiants que reben un accèssit obtenen un val de 30 euros per a bescanviar en la llibreria Compàs del Campus de la UA.

 

Olimpíades_Saber

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464