Saltar apartados

Un de cada quatre estudiants de doctorat en les universitats públiques valencianes és estranger

La plataforma SIUVP actualitza la informació que ofereix sobre el sistema públic universitari valencià i ja acumula més de 265.000 dades

 

Extranjeros1

 

Extranjeros2

 

València, 17 de juny de 2019

La Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València sumen durant aquest curs un total de 127.628 alumnes, el 84% dels estudiants universitaris presencials de la Comunitat. Entre aquests estudiants s’inclouen els 9.592 que cursen el doctorat, els 17.234 que preparen un màster i l’alumnat de grau, que representa el 79% del total.

El percentatge d’alumnat estranger creix en els tres models de formació universitària, especialment en el cas dels doctorats, on el 25% dels estudiants té una nacionalitat diferent de l’espanyola. Pel que fa a les titulacions de màster, el percentatge d’estrangers arriba al 15%, mentre que en les de grau suposa el 4,8% del total.

Aquestes són alguns de les dades que arreplega la plataforma SIUVP (Sistema d’Informació de les Universitats Valencianes Públiques), que recopila informació sobre les universitats públiques valencianes, i que, després de l’última actualització, acumula més de 265.000 dades.

El 54,5% del total d’estudiants de les cinc universitats públiques són dones, una majoria que es manté en els tres tipus de formació: doctorat, màster i grau. Aquesta diferència és més gran en el percentatge de dones que aconsegueix la titulació de grau i màster, ja que en el curs 2017/2018 el 58% dels 24.716 egressats en les universitats públiques valencianes eren dones.

Durant aquest curs, les cinc universitats públiques valencianes han augmentat el nombre de màsters oferits, dels 325 del període anterior als 334 actuals. També ha augmentat el nombre de graus oferits, 206 davant dels 197 del curs 2017/2018.

La sisena actualització de SIUVP, que inclou l’oferta educativa del curs 2018/2019, ha revisat la informació de 38 indicadors de les seccions estudiants, internacionalització, recursos humans, investigació i transferència i dades econòmiques. A més s’han actualitzat les infografies que presenten la informació actualitzada de les universitats públiques valencianes. La web ofereix informació detallada per a cada indicador en format csv.

Cadascun dels fitxers que s’hi poden descarregar mostra les dades relatives a l’indicador corresponent i la desagregació de la informació per:

-  Universitats

-  Branques d’ensenyament

-  Universitat i branques d’ensenyament

-  Categoria de PDI per al global del Sistema Universitari Valencià Públic

-  Universitat i categoria del PDI

-  Àrees de coneixement CNEAI

-  Universitat i àrees de coneixement CNEA

 

La plataforma SIUVP, resultat de la col·laboració entre les universitats públiques valencianes i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), abraça des dels aspectes més purament acadèmics, com l’oferta i la demanda docent, fins a les dades econòmiques més.

Tots els indicadors es poden consultar en www.siuvp.es

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464