Saltar apartados

Una alumna de la Universitat d'Alacant guanya el premi Hisdesat al millor treball final de màster en serveis satel·litals governamentals

Noelia Romero, egressada del màster en Enginyeria de Telecomunicació de l’Escola Politècnica Superior, va rebre el passat divendres el reconeixement del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació (COIT) i l’Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicació (AEIT)

 

 

 

Alacant. Dimarts, 18 de juny de 2019

Noelia Romero Puig, alumna egressada del màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant ha aconseguit el Premi Hisdesat al millor treballe fi de màster en serveis satel·litals governamentals en la XXXIX edició dels Premis als Millors Treballs Final de Màster, Tesis Doctorals i Millors Trajectòries Acadèmiques en Enginyeria de Telecomunicació 2018 organitzat pel Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació (COIT).

El treball premiat, Estimation of physical parameters of crops by polarimetric SAR interferometry with TanDEM-X sensor data? dirigit pels professors Juan Manuel López Sánchez i Josep David Ballester Berman, s’ha centrat a avaluar una tècnica nova de teledetecció per a la generació d’aplicacions d’observació de la Terra, i en particular, per a serveis de monitoratge en agricultura. Amb això, s’ha aconseguit un coneixement major en l’ús de dades radar obtingudes per satèl·lit en l’estimació de diversos paràmetres biofísics dels cultius.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el divendres 14 de juny a l’Auditori de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Madrid. Per part de la Universitat d’Alacant va assistir a la recollida del premi Stephan Marini, director del màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de l’Escola Politècnica Superior, i Carolina Pascual Villalobos, coordinadora de Projectes Tecnològics de l’Escola Politècnica Superior.

Els premis estan diferenciats en tres categories: Projectes Final de Carrera o Treballs Final de Màster, Tesis Doctorals i Millors Trajectòries Acadèmiques en Enginyeria de Telecomunicació. En aquesta trenta-novena edició s’han presentat més de 100 candidatures d’universitats de tota Espanya, fet que mostra l’interès d’un certamen que gaudeix d’un prestigi enorme tant entre els estudiants com entre els centres educatius.

En aquesta ocasió s’han presentat un total de 35 centres participants: Universitat de Granada, Universitat de Màlaga, Universitat de Sevilla, Universitat de Saragossa, Universitat de Las Palmas de Gran Canària, Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Valladolid, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Ramón Llull-La Salle, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández, Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Universitat d’Extremadura, Universitat Pública de Navarra, Universitat de Navarra, Universitat de Vigo, Universitat de les Illes Balears, Universitat Alfonso X El Sabio, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Carlos III de Madrid, Universitat d’Alcalá de Henares, Universitat Europea de Madrid, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat Pontifícia Comillas, Universitat Rey Juan Carlos, Universitat de Deusto, Universitat del País Basc, Universitat d’Oviedo, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat d’Anvers i Universitat del Quebec.

El lliurament de premis va servir per a retre homenatge als joves enginyers de Telecomunicació premiats, que van arreplegar el seu guardó, que té una dotació econòmica, en un acte entranyable que reconeix l’esforç i el talent, i destaca la innovació i la investigació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464