Saltar apartados

El catedràtic de la UA, Josep Bernabeu, candidat als Premis Nacionals de Gastronomia 2019

El director de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani de la Universitat d’Alacant, ha sigut nominat en la categoria de gastronomia saludable de la 44a edició dels guardons que reconeixen la feina dels millors professionals vinculats al sector gastronòmic durant l’any 2018

 

 

Alacant. Dimecres, 26 de juny de 2019

El doctor en Medicina i catedràtic d’Història de la Ciència en la UA, Josep Bernabeu Mestre, és un dels candidats als Premis Nacionals de Gastronomia 2018. El director de Gasterra, ha estat nominat en la categoria de gastronomia saludable, on es disputarà el guardó amb el cuiner Eneko Atxa i la catedràtica de la Universitat Complutense de Madrid, Rosa Maria Ortega Anta.

La 44a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia reconeix la tasca dels millors professionals relacionats amb el sector gastronòmic l’any 2018 a proposta dels acadèmics de la Reial Acadèmia de Gastronomia, la Junta Directiva de l’Associació d’Amics (AARG), la Cofradía de la Buena Mesa i a les acadèmies autonòmiques de gastronomia que has triat els tres millors candidats a cadascuna de les 9 categories i que en una segona i definitiva votació triarà els guanyadors de cadascuna de les categories.

Gasterra forma part del projecte de Gastronomia UA i l’objectiu que té és materialitzar una sèrie d’aliances estratègiques i necessàries per a fer créixer el sector de la gastronomia, considerat essencial per a la província i que suposa, amb el turisme i l’agroalimentació, el 25 per cent del producte interior brut espanyol.

Josep Bernabeu ha impartit docència en les llicenciatures de Medicina i Humanitats i en les diplomatures d’Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica. En l’actualitat participa com a docent en el grau de Nutrició Humana i Dietètica, on imparteix, entre d’altres, l’assignatura Gastronomia, Tradicions Culinàries i Salut, i en els màsters en Nutrició i Alimentació i interuniversitari de Salut Pública (Universitats d’Alacant i Miguel Hernández). Entre els anys 2007 i 2016 va impartir docència, en qualitat de professor visitant, en el màster de Salut Pública organitzat per l’Escola Nacional de Sanitat (Institut de Salut Carles III) i la Universitat d’Alcalá. Des del curs 2015-2016, col·labora amb la Universitat Permanent (UPUA), com a responsable de l’assignatura Gastronomia, Nutrició i Salut. A partir del curs acadèmic 2018-2019, està previst que impartisca l’assignatura Història i Fonaments de la Gastronomia en el grau de Gastronomia i Arts Culinàries. Així mateix, els últims anys ha coordinat una línia d’investigació sobre Nutrició, Història i Cultura: la Tradició Gastronòmica Alacantina en la Consecució d’una Alimentació Saludable.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464