Saltar apartados

Experts en missions de la NASA i de les agències espacials d'Europa i el Japó participen en l'Asteroid Day Alacant 2019

Demà, dijous 27 de juny a les 18.30 hores a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, la Universitat d’Alacant commemora el Dia Internacional dels Asteroides

 

 

Alacant. Dimecres, 26 de juny de 2019

La Universitat d’Alacant s’uneix a la celebració de l’«Asteroid Day», Dia Internacional dels Asteroides, amb un complet programa de conferències i debats protagonitzats per experts en missions de la NASA i de les agències espacials d’Europa i el Japó.

Organitzat pel Grup d’investigació Astronomia i Astrofísica de la UA, aquesta edició l’esdeveniment està format per de dues parts. En la primera, de 18.30 a 20 hores, l’investigador de la UA involucrat en la missió espacial Hera de l’Agència Espacial Europea, Adriano Campo, oferirà una visió actualitzada de l’amenaça real d’impactes d’asteroides amb la Terra, que inclou els efectes d’una col·lisió en la superfície o d’explosió en l’alta atmosfera. A més, el secretari estatal de l’Associació Nacional d’Especialistes Professionals en Protecció Civil i Emergències (ANEPPCE), Juan Antonio Iborra, il·lustrarà diferents amenaces procedents de l’espai i les mesures de prevenció que es poden dur a terme.

En la segona part, de 20 a 21.30 hores, el coordinador d’àrea d’investigació de l’Institut d’Astrofísica de Canàries, Javier Licandro, presentarà la missió espacial OSIRIS-REx (NASA) que està visitant des de desembre l’asteroide primitiu Bennu. Licandro aportarà resultats preliminars previs a la recollida d’una mostra per al seu estudi de tornada a la Terra. A més, mostrarà algunes dades obtingudes per la missió Hayabusa 2 (Agència Espacial Japonesa, JAXA) a l’asteroide Ryugu.

D’altra banda, des de l’Agència Europea de l’Espai, el científic de la missió Hera Michael Küppers presentarà la missió espacial AIDA que pretén comprovar, per primera vegada, la capacitat tecnològica per a la desviació d’un asteroide.

L’Asteroid Day 2019 a Alacant és un esdeveniment públic de divulgació, obert a qualsevol que tinga interès en la temàtica. Totes les intervencions es faran en castellà.

Asteroid Day

El 30 de juny de 1908 un asteroide de 40 metres va caure a Tunguska (Sibèria) i va destruir una superfície de bosc de la grandària de l’illa de Gran Canària. Va ser l’impacte més important en la història recent de la Terra i, per això, Nacions Unides va designar el 30 de juny com el Dia de l’Asteroide (Asteroid Day) per a conscienciar la societat sobre el risc potencial d’impactes d’asteroides sobre la Terra i per a conèixer millor aquests xicotets cossos, l’estudi dels quals és fonamentals per a comprendre l’origen i l’evolució del sistema solar.

Programa complet

 

Últimes notícies relacionades:

Per què hem d'invertir en investigació astronòmica a Espanya?

El descobriment d'un anell al voltant del planeta nan Haumea en el qual participa la UA, premi Vanguardia de la Ciència

Som capaços d'evitar l'impacte d'un asteroide sobre la Terra?

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464