Saltar apartados

La UA i el Museu Comercial d'Alacant exposen "Quaranta visions i versions d'Alacant i província"

La mostra s’inaugura demà a la sala Aifos del campus i exposa quaranta activitats productives de les comarques d’Alacant

 

Alacant. Dimecres, 26 de juny de 2019

Amb motiu del quaranta aniversari de la Universitat d’Alacant, el Museu Comercial d’Alacant i la UA inauguren la mostra «Quaranta visions i versions d’Alacant i província», demà dijous, 27 de juny, a les 12.30 hores, a la Sala Aifos del campus (edifici de Filosofia i Lletres III) i estarà oberta al públic fins al 14 d’octubre.

 

Els comissaris, Verónica Quiles i David Beltrá, han arreplegat la identitat alacantina a través d’una acurada selecció de productes fabricats a Alacant i província, amb un recorregut pel paisatge industrial, patrimonial i per la geografia econòmica, que inclou peces (envasos, factures, accions, cartells publicitaris, etiquetes comercials, tarifes de preus i mostraris, etc.) amb els quals donar a conèixer les fites industrials i els salts evolutius de cada sector durant el passat segle XX. Durant l’edat contemporània i la mateixa Revolució Industrial, expliquen els organitzadors, van nàixer i es van assentar a les nostres comarques empreses, famílies i marques amb un important desenvolupament i arrelament local, que avui dia perduren enclavades en poblacions especialitzades en productes made in Alacant, com el torró, el joguet, calcer, pedra natural o productes turístics, a més de la mateixa Universitat d’Alacant, que exerceix un gran paper en el desenvolupament del nostre caràcter emprenedor. «La institució universitària, demostra ser el bressol del coneixement, tutela del talent i far del saber i bon fer», afirmen els comissaris.

 

El Museu Comercial d’Alacant

Aquest Museu visibilitza la història econòmica contemporània made on the Costa Blanca, amb un enfocament multidisciplinari amb prou identitat, singularitat i rellevància per a convertir-lo en un museu d’àmbit provincial amb vocació plural, que s’interralciona amb el teixit productiu i la societat per a vertebrar i cohesionar el territori, la docència i la cultura empresarial, el turisme industrial i els clústers, la memòria i el passat amb el present i futur. Un museu modern en què conviu el solatge de la història amb el coneixement més recent i la revolució digital en què vivim immersos.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464