Saltar apartados

La UA organitza un cicle de cinema LGTBI a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

Girl
Llei_desitge
LaCalumnia

 

Alacant. Divendres, 28 de juny de 2019

Amb motiu de la commemoració internacional del Dia de l’Orgull LGTBI, el Vicerectorat de Cultura, Llengües i Esport i el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA organitzen un cicle de cine LGTBI la pròxima setmana, els dies 1, 2 i 3 de juliol, a les 19 hores, a la sala de conferències de la Seu de la Universitat d’Alacant (Sant Ferran, 40, Alacant). Les tres sessions consten d’una projecció i un debat posterior, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

L’Aula de Cine de la UA ha seleccionat per a aquest cicle LA CALUMNIA (William Wyler, 1961), pel·lícula que obrirà el cicle el dilluns 1 de juliol. Israel Gil, tècnic de l’Aula de Cine presentarà el film i moderarà el debat posterior. Al dia següent, el dimarts 2 de juliol, es s’hi projectarà GIRL (Lukas Dhont, 2018), amb presentació i moderació del professor de Sociologia de la UA, José Ignacio Garrigós (Dept. Sociologia I UA). I finalitzarà aquesta proposta el dimecres 3 de juliol amb la projecció de la LA LEY DEL DESEO (Pedro Almodóvar, 1987).Remedios Perni professora de la Facultat Filosofia i Lletres UA i integrant de l’Institut Universitari d’Estudis de Gènere, serà la presentadora i moderadora d’aquesta última sessió.

Dilluns 1 de juliol

LA CALUMNIA (William Wyler, 1961) Presenta i modera: Israel Gil (Aula de Cine UA)

Sinopsi: Karen (Audrey Hepburn) i Martha (Shirley MacLaine) són les directores d’una exclusiva escola per a xiquetes. Una alumna maliciosa i venjativa, despitosa per un càstig que ha rebut, sent per casualitat un comentari i l’utilitza, distorsionant-lo, per a acusar les seues professores d’una conducta reprovable. Els escandalosos rumors s’estenen veloçment per la comunitat escolar, amb repercussions immediates i devastadores. (Filmaffinity).

Dimarts 2 de juliol

GIRL (Lukas Dhont, 2018) Presenta i modera: José Ignacio Garrigós (Dept. Sociologia I UA)

Sinopsi: Lara és una jove transgènere de 15 anys que somia convertir-se en ballarina. (Filmaffinity).

Dimecres 3 de juliol

LA LEY DEL DESEO (Pedro Almodóvar, 1987) Presenta i modera: Remedios Perni (Facultat Filosofia i Lletres UA i Institut Universitari d’Estudis de Gènere).

Sinopsi: Pablo (Eusebio Poncela) i Tina (Carmen Maura) són dos germans, dedicats al món de l’espectacle, que estan marcats per sempre per la separació dels seus pares i, sobretot, per un fosc secret de Tina. Pablo, que malviu enamorat de Juan (Miguel Molina), coneix Antonio (Antonio Banderas), però llavors la seua vida es complicarà encara més. (Filmaffinity).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464