Saltar apartados

Una nova EBT de la UA es vincula al Parc Científic d'Alacant

La nova empresa de base tecnològica Space Farmers incorpora un innovador sistema de bioreactors que garanteix la producció d’espirulina lliure de contaminants i amb una qualitat òptima

 

Alacant. Divendres, 28 de juny de 2019

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, juntament amb la vicerectora d’Investigació, Amparo Navarro, i la gerent del parc científic, Olga Francés, han participat en la firma de la vinculació de l’empresa de base tecnològica (EBT) Space Farmers al Parc Científic d’Alacant (PCA). Per part de l’empresa hi han acudit el seu CEO, Miguel Sánchez de León, José Navarrete, soci i CRO i l’investigador de la UA, i el també soci Antonio Marcilla.

Aquesta nova empresa de base tecnològica de la Universitat d’Alacant es dedica a desenvolupar i comercialitzar productes i tecnologies per a la producció industrial d’espirulina ecològica i microalgues per a diferents sectors aplicant tecnologies i dissenys propis.

Space Farmers ha optimitzat el sistema tradicional de cultiu d’espirulina mitjançant l’ús d’un nou tipus de fotobioreactors industrials de baix cost. Sánchez de León ha explicat que «el nostre sistema triplica la productivitat mitjana dels sistemes oberts i multiplica per tres els mesos de producció d’espirulina ecològica d’alta qualitat. La continuïtat en la producció sense estacionalitat ens permet comercialitzar producte en fresc (refrigerat o congelat) i en sec (a baixa temperatura o liofilitzat)».

Marcilla és l’investigador responsable de la tecnologia que incorpora Space Farmers, i ha explicat que es tracta d’«un sistema innovador de fotobioreactors que garanteix un producte lliure de contaminants i amb una qualitat òptima. Gràcies al disseny d’aquesta innovadora tecnologia l’empresa és capaç de multiplicar la productivitat mitjana dels sistemes tradicionals, i com a resultat s’aconsegueix allargar durant tot l’any la collita de l’espirulina».

Per la seua part, Manuel Palomar ha donat la benvinguda a Space Farmers a l’ecosistema del parc científic. El rector de la UA i president de la Fundació PCA ha manifestat la seua satisfacció perquè «continuen augmentant les empreses que es vinculen al parc, i especialment quan aquestes són EBT sorgides de la mateixa universitat, ja que aquest fet posa de manifest l’enorme capacitat de la UA de continuar generant R+D+I».

Notícies relacionades:

La producció d’espirulina se suma a les empreses de base tecnològica creades en la Universitat d’Alacant

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464