Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reuneix Vicente del Bosque i Pedro Ferrándiz en les III Jornades sobre Periodisme i Esport

La Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport de la UA organitza anualment aquesta trobada d’estudi i anàlisi sobre l’esport

 

Period_deporte1
Period_deporte2
Period_deporte3
Period_deporte4

 

Alacant. Dilluns, 6 de maig de 2019

La Sala Multimèdia de l’edifici del Rectorat de la Universitat d’Alacant s’ha quedat xicoteta per a seguir la III Jornada sobre Periodisme i Esport que organitza cada any la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport i que aquesta vegada ha reunit Vicente del Bosque i Pedro Ferrándiz, tots dos reconeguts amb la Gran Creu de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu.

L’exseleccionador espanyol ha dissertat davant d’un auditori ansiós per escoltar-lo sobre la vida en el vestuari amb jugadors de primer nivell. Del Bosque, que ha agraït a la Universitat d’Alacant l’oportunitat de dirigir-se als joves estudiants, ha analitzat la convivència en les entranyes dels equips i ha destacat la importància de la gestió del grup per a afrontar els reptes esportius. «En un vestuari fa falta ser normal. He tingut grans mestres, autèntics humanistes que ens transmetien passió, saber estar. L’entrenador, a vegades, ha d’estar més pendent del teatre que dels actors», ha apuntat en la conferència.

Abans de la intervenció, presentat pel corresponsal internacional del Diario AS, Joaquín Maroto, el protagonista ha sigut la persona que dóna nom a la càtedra que organitza les jornades, Pedro Ferrándiz. Un vídeo sobre la seua trajectòria i els seus mèrits per a l’esport espanyol ha servit d’homenatge a qui ha sigut una peça clau en la modernització del bàsquet espanyol.

El rector, per la seua part, ha destacat la importància de l’esport per a la Universitat d’Alacant «que fonamentem en tres pilars com són la formació, la pràctica, i també l’estudi i l'anàlisi com fem avui a través d’aquestes Jornades sobre Periodisme i Esport que organitza cada any la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport de la nostra universitat».

Palomar ha agraït una vegada més a Ferrándiz que preste el seu nom a la càtedra i la seua implicació a l’hora de realitzar activitats, així com al Diario AS i a la Fundació Deporte Joven, la seua aposta a l’hora d’impulsar «aquestes jornades que són un referent ja sobre el món de l’esport des de l’òptica de l’estudi i anàlisi».

Precisament, el director de la Fundació del Centre Superior d’Esports, Alfonso Jiménez, ha assenyalat la importància de les jornades «per a difondre l’estudi i l’anàlisi del món de l’esport de cara als estudiants», i el director del Diario AS, Alfredo Relaño no ha deixat passar l’oportunitat d’agrair a la Universitat d’Alacant també aquesta iniciativa abans de presentar els protagonistes, Vicente del Bosque, i la tertúlia posterior amb els periodistes Roberto Gómez, Lorena González, Tomás Roncero i Cristóbal Soria, moderada per Javier Gómez-Matallanas.

La directora de la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport, Aranzazu Calzada, ha sigut l’encarregada de conduir l’acte i ha destacat que «després de tres anys organitzant aquestes Jornades sobre Periodisme i Esport hem aconseguit portar al públic universitari l’anàlisi del món de l’esport a través dels seus protagonistes i des de la reflexió».

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464