Saltar apartados

El Parc Científic d'Alacant i la Cambra de Comerç posen en marxa el Pol d'Innovació d'Alcoi

La iniciativa busca aportar solucions per a afavorir els processos d’innovació de les empreses alcoianes

 

PCA_1 PCA_2

 

Parc_cientifico_logoAlcoi. Divendres, 24 de maig de 2019

El rector de la Universitat d’Alacant i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant, Manuel Palomar, va inaugurar ahir una jornada per a presentar el Pol d’Innovació d’Alcoi. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni signat pel Parc Científic d’Alacant i la Cambra de Comerç d’Alcoi que té com a objectiu la creació i el desenvolupament d’aquest pol d’innovació que promoga la investigació cientificotecnològica i la transferència de coneixement, així com la cooperació universitat-empresa. En aquest sentit s’impulsaran accions com ara l’organització, desenvolupament i difusió de jornades de transferència de coneixement, trobades tecnològiques, activitats, programes i fòrums d’innovació o el foment de la cooperació interempresarial i el contacte entre les empreses vinculades al Parc Científic d’Alacant (PCA) i a la Cambra de Comerç, amb inversors i altres socis comercials i tecnològics, amb els quals puguen sorgir relacions i sinergies empresarials i de col·laboració.

A aquesta jornada hi han assistit com a ponents la gerent del Parc Científic d’Alacant, Olga Francés, Francisco Bartual, membre del Consell Social de la UA i director general d’Hidraqua, Vicente Navarro, conseller delegat de Bioithas, empresa vinculada i instal·lada al PCA, Paloma Moreda, directora del grup d’investigació de la UA Processament del Llenguatge i Sistemes d’Informació, i Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç d’Alcoi. Tots ells han destacat, des de l’experiència pròpia, la importància que té com a agent innovador la figura del Parc Científic, ja que és capaç de combinar esforços, establir sinergies entre empreses de dimensions diferents, acompanyar en processos d’internalització i facilitar la recerca de finançament, siga públic o privat.

En la seua intervenció, Manuel Palomar ha assenyalat la «importància que té per a la Universitat d’Alacant i per al Parc Científic d’Alacant col·laborar amb les empreses facilitant solucions que afavorisquen els processos d’innovació. La Universitat d’Alacant i el Parc Científic estem compromesos a afavorir el canvi en el model productiu que necessita la nostra societat», ha reblat el rector de la UA.

Per la seua banda, Manuel Gomicia, regidor d’Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut l’encarregat de cloure aquesta trobada amb empresaris agraint tant a la UA, al parc Científic d’Alacant i a la Cambra de Comerç l’aposta «pel desenvolupament empresarial de la comarca» i ha assenyalat «la importància d’aquesta mena d’iniciatives per a avançar en els processos d’innovació tan necessaris per a les empreses».


 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464