Saltar apartados

El rector apel·la a l''efecte Mateu' en la seua reivindicació pel grau de Medicina en el discurs de cloenda del curs acadèmic

Palomar anuncia que ja hi ha llicència per a construir el Centre de Creació d’Empreses del Parc Científic

Clausura_Palomar

En la IMATGE, el rector durant el discurs de cloenda del curs acadèmic 2018-19

 

Alacant. Dimarts, 21 de maig de 2019

Durant el discurs de cloenda del curs acadèmic 2018-19, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha tornat a apel·lar a l’«efecte Mateu» per a reivindicar l’aprovació del grau de Medicina per part de la Generalitat Valenciana. «Al qui té li donaran encara més, i en tindrà a vessar, mentre que al qui no té, li’n llevaran.» (Mateu 13.12)”, ha dit. El rector ha assegurat que «hem abusat de la contenció per a no interferir amb més soroll del necessari en el procés de presa de decisions», però s’ha mostrat convençut que «més tard o més d’hora, l’oferta privada, amb costos més elevats i menys credibilitat i confiança, suplirà la pública en la nostra província». En aquest sentit, Palomar assegura «no entendre, o entendre malament, que una província infradotada haja de restar sumida dòcilment en el seu descoratjador i descoratjat estat».

En un context en el qual s’acaba de fer públic que els pròxims vuit o deu anys serà necessari incrementar les plantilles dels hospitals valencians entre tres mil i cinc mil professionals, i que després d’Andalusia som la comunitat amb una ràtio més baixa de metges especialistes per habitant –segons informe del Ministeri de Sanitat–, el rector sosté que «nosaltres no abdiquem de la nostra responsabilitat d’identificar demandes socials i proposar ofertes innovadores de formació».

En la seua intervenció també ha anunciat la recent modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, que permetrà ampliar el Parc Científic amb una superfície addicional de 800.000 metres quadrats, així com el llum verd de l’Ajuntament d’Alacant a la llicència per a construir el Centre d’Empreses, edifici emblemàtic per a la UA en la zona d’ampliació.

 

Reproducir

Vídeo de l'acte de cloenda del curs 2018-2019 realitzat pel Taller d'Imatge

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464