Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ampliarà les instal·lacions de la Clínica Optomètrica

‘Apostem per donar un valor afegit a la formació dels nostres estudiants i per millorar el benestar de la població’, afirma el director del Departament d’Òptica, Anatomia i Farmacologia, Vicente Camps

 

OPTOINNOVA_2019_1
OPTOINNOVA_2019_2
OPTOINNOVA_2019_3
OPTOINNOVA_2019_4

 

Alacant. Divendres, 24 de maig de 2019

La Universitat d’Alacant ampliarà la Clínica Optomètrica com ha anunciat avui el director del Departament d’Òptica, Anatomia i Farmacologia, Vicente Camps, durant la inauguració d’OptoInnova 2019. Les obres començaran aquest estiu segons ha indicat el vicerector de Campus i Tecnologia de la UA, Rafael Muñoz.

El projecte d’ampliació de la Clínica Optomètrica de la UA «aposta per donar un valor afegit a la formació dels nostres estudiants i per millorar el benestar de la població», ha assegurat Camps. Amb un ús social, la Clínica permetrà a través del Programa de Voluntariat Veig Veig oferir una atenció visual a població infantil amb el risc d’exclusió.

 

OptoInnova 2019

La sala de graus «Alfredo Orts», edifici d’Òptica de la Universitat d’Alacant, acull avui OptoInnova 2019, fòrum referent nacional dedicat a l’òptica i optometria que té quasi 300 participants. Investigadors i professionals tracten durant les diferents sessions les últimes novetats per a la compensació, la correcció i la prevenció de la miopia. Estudis internacionals apunten que l’any 2050 quasi la meitat de la població serà miop, dels quals 938 milions tindran una miopia alta (el 9,8%).

L’acte inaugural ha comptat amb el rector de la UA, Manuel Palomar, i el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, que han agraït l’esforç que des del 2012 fa el Departament d’Òptica, Anatomia i Farmacologia per a l’organització d’OptoInnova. «Una trobada que brinda una formació complementària i que ofereix la visió i l’experiència d’investigadors i professionals per a millorar la formació i l’ocupabilitat de l’alumnat del grau en Òptica i Optometria», ha destacat Palomar.

«Gràcies a aquest fòrum i a la dedicació del professorat, el tercer millor grau en Òptica Optometria d’Espanya s’imparteix en la Universitat d’Alacant segons l’últim rànquing d’El Mundo, ha assenyalat Gras.

Un total de 16 empreses del sector participen enguany en OptoInnova 2019, entre les quals destaquen cinc clíniques oftalmològiques de gran prestigi i calat a nivell nacional i internacional i un total d’onze empreses del sector òptic i oftalmològic tant nacionals com multinacionals. La jornada està reconeguda pel Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana.

 

Notícia relacionada:

Quasi la meitat de la població mundial serà miop l’any 2050

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464