Saltar apartados

La Universitat d'Alacant distingirà Vicente del Bosque amb el Llorer d'Or

El lliurament coincidirà amb l’Obertura Oficial del Curs 2019-20, el 19 de setembre

 

Alacant. Dilluns, 20 de maig de 2019

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat concedir un dels seus reconeixements principals, el Llorer d’Or, a l’exseleccionador nacional Vicente del Bosque «en atenció a la seua destacada trajectòria professional i al seu palmarès esportiu d’èxit». La proposta l’ha feta la Secretària General, Esther Algarra Prats a instàncies de la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport que, en el seu argumentari ha destacat també la «vinculació del premiat amb la Universitat d’Alacant», on ha participat recentment en les Jornades de Periodisme i Esport.

Com ha defensat la secretària general, «aquesta distinció es concedeix a persones o institucions d’excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la investigació científica, de la docència, de la creació artística, de l’esport i de la solidaritat, en aquest cas, per la repercussió social de la seua destacada trajectòria esportiva i el seu impuls als valors que representa». Encara que com ella mateix ha reconegut «sobren les presentacions», Algarra ha recordat que Vicente del Bosque «és l’únic entrenador de la història del futbol que ha guanyat tots els grans títols possibles com a tècnic del Real Madrid i com a seleccionador nacional ha conquistat la Copa del Món l’any 2010 i l’Eurocopa el 2012». Del Bosque va ser guardonat amb la Pilota d’Or de la FIFA com a millor tècnic de l’any anterior, l’any 2013. Té el títol de primer marquès Del Bosque i és doctor honoris causa per la Universitat de Castella-la Manxa.

El Llorer d’Or, que consisteix en una insígnia de 2 centímetres de diàmetre formada per l’escut de la Universitat i vorejada en el costat inferior i dret per una branca de fulles de llorer, serà lliurat durant el Solemne Acte d’Obertura del Curs 2019-20, el dia 19 de setembre.

Durant el Consell també s’ha fet el sorteig per a la renovació de components, titulars i suplents, de la Junta Electoral de la UA, que es renova cada quatre anys.

 

Llorer_Ore_VicenteBosque

  En la IMATGE un moment de la reunió del consell que ha tingut lloc aquest matí

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464