Saltar apartados

Projecte Modular: arquitectura feniciopúnica de la Universitat d'Alacant participa en el festival Tarraco Viva

 

 

Alacant, 22 de maig de 2019

La Universitat d’Alacant ha participat en la XXI edició del festival TARRACO VIVA de la mà del Projecte Modular: arquitectura feniciopúnica, dirigit des de l’Institut d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH). TARRACO VIVA és un fòrum cultural internacional dedicat a la divulgació històrica que ha tingut lloc a la ciutat de Tarragona. Aquest espai pretén estimular l’interès per la història en tots els col·lectius socials, i generar una consciència patrimonial a través de la sensibilització ciutadana amb el seu passat, i d’aquesta manera afavorir una major implicació en la seua conservació.

El projecte d’investigació Modular: arquitectura feniciopúnica, en col·laboració amb el Museu Municipal de Ciutadella de Menorca, ha participat activament amb empreses, museus i associacions aglutinades sota l’estand autonòmic del Consell Insular de Menorca. L’objectiu principal ha sigut la difusió de la candidatura Menorca Talaiòtica, la prehistòria de l’illa que aspira a convertir-se en patrimoni mundial de la UNESCO, i en l’elaboració de l’expedient de la qual col·labora també el projecte universitari.

Durant el festival s’ha oferit informació a totes les persones interessades en la feina científica desenvolupada a l’illa mitjançant díptics informatius i la projecció d’infografies. El material didàctic creat per a l’ocasió ha tingut com a tema central el jaciment arqueològic excavat pel projecte, Son Catlar (Ciutadella de Menorca). Així mateix, també es va fer la conferència «Tras los pasos de Magón: Menorca entre Cartago y Roma», amb un gran èxit d’assistència, que va acostar a Tarragona la investigació arqueològica duta a terme en els últims anys sobre el paper que va jugar Menorca en la segona guerra púnica (218-201 a de C), que va enfrontar romans i cartaginesos pel control del Mediterrani.

L’equip científic del Projecte Modular està format per especialistes procedents de la Universitat de Múrcia i Granada, i també d’altres institucions acadèmiques i administratives. La seua activitat comprèn les costes alacantines, l’estret de Gibraltar, la plana de Tunísia i l’arxipèlag balear. A l’illa menorquina ja fa cinc anys, des de 2014, que s’hi fan feines investigadores gràcies al suport del Consell Insular de Menorca i del Càmping Cap Blanch (L’Albir). Aquest estiu del 2019, s’hi desenvoluparà la tercera campanya arqueològica al poblat de Son Catlar, el jaciment més gran de l’illa amb prop de 4’5 hectàrees i una muralla excepcional d’1 quilòmetre de tram conservat.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464