Saltar apartados

Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant

El rector ha rebut de mans de l’alcaldessa la reproducció de la màquina tèxtil com a símbol de l’aula universitària que funciona a la localitat del Comtat des de l’any 2015

 

DonacioTeler
DonacioTeler2
DonacioTeler3
DonacioTeler4
DonacioTeler5
DonacioTeler6

 

Alacant. Divendres, 24 de maig de 2019

L’Aula Universitària de Benilloba està representada des d’avui al Rectorat de la Universitat d’Alacant per una reproducció en miniatura d’un teler de fusta manual. Un símbol de la industria tèxtil de la localitat del Comtat que durant segles ha configurat l’economia del municipi.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat que «amb aquest símbol inaugurem la representació de les diferents aules de la Universitat d’Alacant que estaran representades, de la mateixa manera que les seus, al Rectorat de la UA».

Palomar ha agraït a l’alcaldessa l’obsequi, que «representa una part de la història de Benilloba i de la seua gent a través de l’economia. L’Aula Universitària de Benilloba», ha assenyalat el rector, «és una clara mostra de la voluntat de la nostra universitat per estar present arreu del territori on al llarg dels darrers quatre anys hem desenvolupat tota mena d’activitats culturals i de formació, una tasca que ens ha permès consolidar-nos com a referent entre la població de totes les edats».

El rector també s’ha referit a l’alcaldessa que conclou el seu mandat: «Estic segur que en la nova etapa que enceta ara continuarà la bona relació que s’ha forjat els darrers anys entre Ana Delia al capdavant de l’Ajuntament de Benilloba i la nostra universitat.»

L’alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert, ha mostrat el seu agraïment a la Universitat d’Alacant i al rector per la «intensa relació que he mantingut els darrers anys, que ens ha permès mantenir una programació estable amb cursos de formació, activitats culturals, xarrades o conferències, entre d’altres». Gisbert ha destacat el benefici que ha significat aquesta relació de la qual ens hem beneficiat mútuament i que ha fet que la gent de Benilloba veja la UA com el seu referent universitari».

La batlessa benillobera ha explicat que «amb aquest acte volem fer visible la relació entre la universitat i el nostre poble, i per això hem triat un element que identifica la història del nostre municipi, un referent de la industria tèxtil com es pot observar en la Col·lecció de Màquines Tèxtils Josep Julià Serra - Maria Català Monllor del segle XIX. El teler en miniatura és una reproducció d’aquestes màquines tèxtils, totalment funcional, en les quals els benillobers durant segles han teixit, i és obra d’un dels nostres veïns, Rafael Julià, que acumula tot el coneixement sobre l’arquitectura i funcionament dels telers als quals ha dedicat i encara dedica la seua vida».

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, ha assenyalat que «l’aula de Benilloba ha funcionat molt bé tots aquests anys; hem dut a terme moltes activitats tant de cultura com de formació i això ha sigut gràcies a les persones que són les que al final estableixen les relacions. Ara encetarem una nova etapa que esperem que continue igual de bé».

A l’acte han assistit, a més del rector i l’alcaldessa, el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat i la directora del Secretariat de Promoció Cultural, Mar Iglésias per la universitat, i per Benilloba, el primer tinent d’alcalde, Germán González, la regidora, Elià Julià, el jutge de Pau, Antonio Pascual, i l’autor del teler, Rafael Julià, que ha explicat tot el procés de creació, el funcionament i com era impossible passejar per Benilloba sense sentir en cada carrer la fressa de les màquines funcionant tot el dia.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464