Saltar apartados

La professora de la UA Carmen Vives, nomenada doctora honoris causa per la Universitat d'Umea (Suècia)

La major part de la seua activitat investigadora se centra en l’estudi de les desigualtats socials en salut per gènere, estatus migratori o ètnia i edat

 

Alacant. Dimecres, 29 de maig de 2019

La professora de la Universitat d’Alacant Carmen Vives Cases, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, vicedegana d’Investigació, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut ha sigut nomenada doctora honoris causa per la Facultat de Medicina de la Universitat d’Umeå (Suècia).

Catedràtica d’Universitat en l’àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d’Alacant des de 2018 és doctora i llicenciada en Sociologia, membre del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) d’Epidemiologia i Salut Pública des de la seua creació el 2006 i investigadora principal en els projectes finançats en convocatòries públiques del Pla Nacional d’R+D+I i projectes europeus.

La major part de la seua activitat investigadora se centra en l’estudi de les desigualtats socials en salut per gènere, estatus migratori o ètnia, i edat. Cal destacar la seua dedicació al tema de la violència de gènere des de la perspectiva de la salut pública, consolidada amb la participació i lideratge en projectes d’àmbit nacional i europeu.

Precisament, la seua dedicació als estudis de violència de gènere és el que va propiciar el seu contacte amb la universitat sueca, amb la qual fa ja vuit anys que col·labora en diferents projectes i el motiu pel qual la Facultat de Medicina l’ha proposada com a doctora honoris causa. La relació amb els grups d’investigació suecs va començar amb una estada d’una de les professores de la facultat, que va obtenir una beca de recerca Marie Curie amb fons suecs i que va triar la Universitat d’Alacant com a lloc per al seu postdoctorat, interessada en la perspectiva de gènere. Carmen Vives va ser la seua mentora.

A partir d’aquesta col·laboració, Carmen Vives explica que es va crear una estreta col·laboració amb projectes d’investigació i també docents en els programes de doctorat i màster de les dues universitats. La proposta de la Facultat de Medicina de la universitat sueca es va iniciar fa un any i mig. La sessió d’investidura serà el 19 d’octubre de 2019 a la Universitat d’Umeå, a Suècia.


CURRÍCULUM

Carmen Vives compta amb més d’un centenar de publicacions científiques de qualitat reconeguda amb dos sexennis concedits per la Comissió Nacional d’Avaluació de l’Activitat Investigadora (2003-2008 i 2009-2014, respectivament).

A més, ha participat en projectes vinculats al Centre Col·laborador de l’OMS per a temes d’Inclusió Social i Salut de la Universitat d’Alacant i forma part del grup de treball sobre estadístiques de femicidi de l’Action Cost, «Femicide across Europe».

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464