Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ret homenatge a Miguel Hernández amb el Llorer d'Or

La institució alacantina segella un vincle històric amb la concessió de la màxima distinció al poeta oriolà en el 450 aniversari de la Universitat Pontifícia d’Oriola i el 40 aniversari de la Universitat d’Alacant

 

LLORER_ORE_MIGUEL_HERNANDEZ1
LLORER_ORE_MIGUEL_HERNANDEZ2
LLORER_ORE_MIGUEL_HERNANDEZ3

 

Oriola. Divendres, 31 de maig de 2019

La nora del poeta, Lucía Izquierdo, ha rebut aquest divendres, de mans del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el Llorer d’Or, la màxima distinció que concedeix la institució alacantina i ho ha fet en el Col·legi Santo Domingo d’Oriola, on Miguel Hernández va estudiar fins als 15 anys en un acte emotiu en què s’ha recordat i glossat la figura del poeta a través dels experts que n’investiguen l’obra.

El rector ha assenyalat que «la concessió del nostre Llorer d’Or a títol pòstum a un dels alacantins més significatius i il·lustres de la nostra història recent coincideix amb la commemoració de dos aniversaris, els 40 anys de la Universitat d’Alacant i els 450 anys de la Universitat Pontifícia d’Oriola, de la qual som hereus».

Palomar ha destacat que «la nostra universitat compta amb alguns dels màxims especialistes a nivell internacional en l’obra del poeta, i amb doctors honoris causa per als quals Miguel Hernández va ser, i és, figura capdavantera, com Mario Benedetti, Alonso Zamora Vicente i Raúl Zurita. I volem continuar homenatjant el poeta oriolà amb aquesta alta distinció que segella el vincle històric gestat al llarg dels anys fins a l’actualitat, en la qual continuen produint-se treballs acadèmics que donen compte de la vigència del poeta d’Oriola a la Universitat d’Alacant».

Sens dubte, el moment més emotiu de l’acte ha sigut quan la nora del poeta, Lucía Izquierdo, ha arreplegat de mans del rector el Llorer d’Or. En la seua intervenció posterior, ha mostrat l’agraïment a la Universitat d’Alacant i, d’una manera especial, al professor José Carlos Rovira. A més ha assegurat que «aquest reconeixement és molt emocionant i representa molt per a la seua família» i ha acabat assegurant que «Miguel es mereix això i moltíssim més».

L’encarregada de la laudatio a Miguel Hernández ha sigut la catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d’Alacant, Carmen Alemany, qui ha començat la intervenció assegurant que «no és necessari que en aquest acte glossem els mèrits del poeta per a rebre el reconeixement de la nostra Universitat» i ha centrat el discurs en la figura de Miguel Hernández a través de la vida i obra, i ha destacat la «voluntat, esforç i gosadia» d’Hernández per a aconseguir l’objectiu de convertir-se en poeta i també «l’exigència màxima en el seu treball sistemàtic a través d’un esforç exemplar» per a superar els obstacles que va trobar en la seua formació.

Alemany ha finalitzat la laudatio afirmant que «Miguel Hernández mereix àmpliament el Llorer d’Or de la Universitat d’Alacant per ser un exemple de tenacitat, d’esforç, de lluita per les seues conviccions, per no abaixar el cap davant de la injustícia, per oferir-nos versos que per sempre quedaran en els nostres cors i en el de tots aquells lectors que encara estan per descobrir la grandesa dels seus versos».

Des de l’any 1985, amb la concessió del primer Llorer d’Or a Luis Garrido Guzmán, s’han lliurat 19 distincions que han servit per a reconèixer persones o institucions d’un excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, les lletres, la investigació científica, la docència, la creació artística, l’esport i la solidaritat. El llistat d’il·lustres que han rebut la màxima distinció de la Universitat d’Alacant el formen: Arancha Sánchez Vicario, Juan Escarré Urueña, Abelardo Rigual Magallón, Ana M. Sánchez, Oscar Lobato Serrano, Pablo Milanés, José Gutierrez Carbonell, Miguel Delibes, Armando Urquiola Cruz, Jose M. Santiago Pérez, Pedro Ferrándiz González, Germán Bernácer, Ricardo Senabre Sempere, Sixto Marco Marco, Bernat Capó, Sol Picó i, des d’avui, Miguel Hernández.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464