Saltar apartados

1.000 estudiants de més d'una vintena de centres de secundària participen en la Geogimcana 2019

Els pròxims 7 i 14 de març, la Universitat d'Alacant celebra una nova edició d'aquest recorregut a peu que descobreix els secrets geològics de la Platja de Sant Joan i el Cap de l'Horta

 

Imatges d'arxiu de la Geoyincana celebrada l'any passat.

 

Alacant. Dimarts, 5 de març de 2019

Descobrir que a la fi dels ­anys 80 la Platja de Sant Joan va ser a punt de desaparèixer, o que en el Cap de l'Horta hi ha estrats de roques que van ser sediments marins fa deu milions d'anys, són solament algunes de les qüestions que s'abordaran en la Geoyincana 2019. Aquesta activitat, promoguda des de 2011 pel Departament Ciències de la Terra i del Medi ambient i la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant, tindrà lloc els pròxims dijous 7 i 14 de març de 2019.

En concret, amb l'objectiu d'impulsar les activitats geològiques de camp en estudiants deº 4 de l'ESO i 1º de Batxillerat, participaran al voltant d'1.000 joves de més d'una vintena de centres situats a Alacant, el Campello, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Elx, Elda, Benidorm, Teulada, Banyeres, Cocentaina i Callosa del Segura, entre uns altres.

Des de la Platja de Sant Joan fins a la Cala de la Palmera situada en el Cap de l'Horta, el format de la Geoyincana consisteix en un itinerari a peu en la qual es combinen parades explicatives en les quals especialistes en diferents disciplines geològiques ajuden als estudiants a interpretar els trets geològics més característics de la zona, amb altres en les quals els participants, en petits equips, resolen alguns problemes i exercicis. L'activitat es completa amb algunes accions més lúdiques perquè els assistents gaudisquen d'una jornada interessant i amena.

Amb una gran llista d'espera any rere any, la Geoyincana compta amb més d'una desena de professors de la Universitat d'Alacant de les àrees de Geodinámica Externa, Geodinámica Interna, Petrologia i Geoquímica, Paleontologia i Estratigrafia, i amb la col·laboració de més de 40 alumnes i alumnes de doctorat i de segon fins a quart curs del Grau en Geologia.

Més informació i horaris

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464