Saltar apartados

Centenars de batxillers de ciències i de lletres competeixen demà en les Olimpíades de la Universitat d'Alacant

 

 

 Lliurament de premis olimpíades científiques 2018

 

Alacant. 6 de març de 2019

Les fases locals de les Olimpíades de Filologia Catalana i de Química es desenvolupen demà dijous 7 de març del 2019 a la Universitat d’Alacant, al matí la primera i, en horari de vesprada la segona.

 

Vuitanta-quatre estudiants competeixen en la VIII Olimpíada de Filologia Catalana

La VIII Olimpíada de Filologia Catalana tindrà lloc demà dijous a partir de les 10.00 hores a l’Aula Magna, situada en l’edifici II de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA. Dirigida a alumnat de segon de batxillerat de totes les modalitats de qualsevol centre públic, privat o concertat de la província d’Alacant, la competició tindrà lloc amb els estudiants que han superat la gimcana virtual, realitzada prèviament. En total seran vuitanta-quatre estudiants. Els tres premiats rebran 250, 200 i 150 euros en metàl·lic i adquiriran el compromís de participar en la fase final autonòmica que es farà el pròxim 4 de maig a la Universitat de València.

Els aspirants hauran de respondre a una sèrie de preguntes tipus test. La particularitat d’aquesta prova ve donada per estar el temari directament relacionat amb els continguts de l’assignatura Valencià: Llengua i Literatura, assignatura que forma part de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) del pròxim mes de juny.

Sobre les 13.00 hores del mateix dijous el jurat farà el recompte final i emetrà el veredicte amb els guanyadors. Les particularitats d’aquesta Olimpíada estan en les bases de la convocatòria.

 

Tres estudiants competiran al maig en la Fase Nacional de l’Olimpíada de Química

Quaranta-set estudiants procedents de quinze instituts d’educació secundària de la província d’Alacant participaran demà dijous 7 de març de 2019 en la Fase Local de l’Olimpíada de Química que se tindrà lloc a la Universitat d’Alacant, des de les 16.00 hores i fins a les 21.00 hores a l’aula 21G aulari I.

L’Olimpíada Química és un programa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport en col·laboració amb l’Associació Nacional de Químics d’Espanya i la Reial Societat Espanyola de Química, iniciat l’any 1995, que es proposa estimular la creativitat i l’interès dels estudiants de l’últim any de secundària. Hi participen tots els centres d’educació secundària públics i privats que ho desitgen amb el seu alumnat interessat per la Química, totes les universitats a través dels col·laboradors de les Proves d’Accés a la Universitat, i les dues associacions que representen més de 15.000 químiques i químics en exercici. A la UA, s’hi fan des de l’any 1998. Aquesta fase local està organitzada per l’Associació de Químics de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana i la Reial Societat Espanyola de Química.

Un exercici pràctic i un altre teòric són les dues proves en què es divideix aquesta competició. Per a preparar la prova l’alumnat té disponible els materials «150 Aniversario del descubrimiento de la Tabla Periódica: ¡Atrévete con el TP Challenge!», «Problemas y cuestiones Olimpiada Fase Local», «Problemas y cuestiones Fase Nacional», i «Problemas y cuestiones Fases Europea e Internacional».

Els tres primers classificats guanyaran un premi en metàl·lic de 250 euros el primer, 200 euros el segon i 150 euros el tercer. A més, en cada fase local es podrà concedir un accèssit per cada deu presentats i fracció, a partir dels vint presentats i fins a un màxim de deu accèssits. Els tres primers tenen el dret de participar a l’Olimpíada Nacional que tindrà lloc el cap de setmana del 10 al 12 maig del 2019 en un lloc pendent de definir.

Les Olimpíades són propostes educatives per a estimular l’interès dels estudiants en les diferents disciplines acadèmiques mitjançant proves competitives de coneixement i aplicació. Les Olimpíades pretenen fomentar el desenvolupament del talent i l’excel·lència entre joves estudiants de batxillerat destacats per l’alta capacitat, la motivació o les expectatives acadèmiques i de formació que tenen. Es tracta d’impulsar el seu interès per la investigació, motivar la vocació al saber en tots els àmbits del coneixement. A més, aquestes proves susciten entre el professorat l’atenció i el suport a l’excel·lència i al màxim desenvolupament del talent dels seus estudiants.

Amb els resultats de totes les Olimpíades científiques que tenen lloc aquest curs en la UA, el pròxim 12 de juny de 2019 a les 18.00 hores en el Paranimf el Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació farà lliurament dels premis.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464