Saltar apartados

El Col·legi de Geògrafs i la Universitat d'Alacant reben demà, 8 de març, un centenar competidors en l'XI Olimpíada de Geografia de la Comunitat Valenciana

L’activitat inclou la presentació la Xarxa de Docents de Secundària en Geografia


Alacant. 7 de març de 2019

No és solament una olimpíada. L’XI Olimpíada de Geografia de la Comunitat Valenciana, en la seua fase local, aplega demà divendres, 8 de març de 2019, en la sala d’actes de l’aulari II del campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant, noranta-sis estudiants interessats per la geografia. Prop d’un centenar d’estudiants de segon de batxillerat que cursen aquesta assignatura competeixen en la fase local de l’olimpíada que organitza la Facultat de Filosofia i Lletres. D’aquesta competició eixiran tres guanyadors que concorreran en la fase nacional els dies 5, 6 i 7 d’abril de 2019 a Múrcia, també convocada pel Col·legi de Geògrafs.

L’activitat es desenvoluparà des de les deu i fins a les tretze hores. La prova tindrà una duració d’uns quaranta-cinc minuts. Tot seguit, el desenvolupament del programa inclou la conferència sobre geografia i els estudis en la UA, tant de grau com de màsters, impartida pel coordinador de l’olimpíada, el professor Antonio Prieto Cerdán, i una altra xarrada «El despoblamiento rural en España: reflexiones y propuestas sobre el papel de la mujer», que serà a càrrec d’Antonio Martínez Puche, professor i coordinador del màster oficial de Desenvolupament Local i Innovació Territorial (DELIT-UA). En acabar s’obrirà un debat amb els estudiants.

La Comissió del Grau en Geografia i Ordenació del Territori de la UA aprofitarà la jornada per a presentar la Xarxa de Docents de Secundària en Geografia. Aquesta xarxa naix amb la finalitat de treballar la relació entre secundària i la universitat en el camp específic de la geografia. D’aquesta manera, els actors treballaran en temes concrets en els quals té necessitat el professorat com és la cartografia col·laborativa (amb telèfons mòbils) o el canvi climàtic, entre d’altres.

L’olimpíada conclourà amb el lliurament de diplomes de participació i la proclamació dels resultats i els guanyadors a les tretze hores. Els tres primers competiran en la fase nacional.

El programa de continguts és coincident amb el temari de segon de batxillerat i, en tot cas, en aspectes que hi estiguen vinculats. Les proves constaran de cinquanta preguntes d’opció múltiple que podran incorporar gràfics, fotografies i cartografia.

Tres estudiants guanyadors i els accèssits rebran un diploma acreditatiu i els premis que s’han determinat i que especifiquen 250 euros per al primer premi, 200 euros per al segon premi i 150 euros per al tercer premi. La UA estableix un accèssit per cada deu presentats o fracció, a partir dels vint presentats. A més, els tres centres educatius que hagen obtingut les qualificacions més altes rebran un diploma acreditatiu.

L’acta de la fase local es publicarà en la web de l’Olimpíada de Geografia de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

Els guanyadors de la fase local del pròxim 8 de març adquireixen el compromís de participar en la fase estatal.

 

Col·legi_Geografos1 Col·legi_Geografos2

Fotografies corresponents a l’olimpíada de 2018

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464