Saltar apartados

El Parc Científic constitueix el Consell Assessor amb empresaris, institucions i universitat

El nou òrgan va arrancar ahir presidit per Manuel Palomar amb l’objectiu de fomentar la innovació en el teixit empresarial alacantí

 

Parc_cientifico1
Parc_cientifico2
Parc_cientifico3
Parc_cientifico4

 

Alacant. Dimecres, 6 de març de 2019

Una trentena de persones entre administracions, col·lectius empresarials i representants de diferents àmbits d’investigació de la UA han constituït el Consell Assessor del Parc Científic d’Alacant convocats pel seu president, Manuel Palomar. Un òrgan que té com a objectiu fomentar la innovació en el teixit empresarial alacantí.

Palomar, que va agrair a tots els participants la predisposició a formar part del Consell Assessor del Parc Científic d’Alacant, va explicar que es pretén obrir un espai perquè cadascun dels col·lectius, persones i institucions participants puguen plantejar accions per a contribuir en el desenvolupament del parc com a actor determinant en el canvi de model productiu de les comarques d’Alacant.

Manuel Palomar va destacar que «d’aquest òrgan que avui constituïm, n’esperem el consell i l’opinió sobre tot el que es desenvolupa al parc Científic, tant des de l’àmbit universitari com des de fora per a ajustar el projecte a les necessitats d’Alacant i la província. Creiem que és un projecte d’èxit en el qual comptem tant amb empreses que han nascut a la Universitat d’Alacant com amb d’altres que s’hi han vinculat per a aprofitar tot el que els ofereix el parc».

De fet, després de la constitució formal de l’òrgan assessor es van crear dos grups de treball a proposta del president, un encarregat de traçar les línies estratègiques del Parc Científic i un segon per a tractar el desenvolupament territorial i la seua implantació a la província com a argument principal.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, per la seua part, va assenyalar que és important «desenvolupar una estratègia conjunta per a aconseguir ser més competitius», i en aquest sentit va apuntar que «la investigació de la universitat ha de servir per a impulsar un model orientat a la indústria tecnològica».

Olga Francés, gerent del Parc Científic, va ser l’encarregada de presentar als assistents els objectius del parc, així com la política de selecció d’empreses i els principals serveis de valor afegit que ofereix el parc.

A aquesta primera reunió, entre d’altres, hi van acudir els alcaldes d’Alacant i Sant Vicent, Luis Barcala i Jesús Villar, el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Juan Bautista Riera, i el de la d’Alcoi, Pablo de Gràcia, Javier Reina, president de l’Associació Terciari Avançat, Nuria Montes, secretària general d’Hosbec, César Quintanilla, vicepresident d’UEPAL, David Santiago, president de JOVEMPA, Mariano Carrillo, d’IVACE, i un nombrós grup d’investigadors i docents de la Universitat d’Alacant.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464