Saltar apartados

La FAO dóna suport al màster internacional en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d'Alacant

 

 

 

Alacant. Dijous, 7 de març de 2019

La Universitat d’Alacant (UA), l’Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa (IAMZ) del Centre Internacional d’Alts Estudis Agronòmics Mediterranis (CIHEAM), l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), en nom de la Comissió General de Pesca per al Mediterrani (CGPM) i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya (MAPA) han signat un conveni de col·laboració per a establir un marc comú de suport al màster universitari sobre Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d’Alacant.

La signatura d’aquest conveni, subscrita a la Secretaria General de Pesca (SGP) del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, té com a objectiu «oferir una formació d’excel·lència en matèria de pesca i aqüicultura» que redundarà en el futur en «una millor governança internacional dels mars i els oceans, i també com en una gestió sostenible dels recursos pesquers».

Gràcies a aquesta col·laboració, la FAO compartirà l’experiència en els àmbits de la pesca i l’aqüicultura, i contribuirà als esforços organitzatius centrats en la promoció del desenvolupament humà i la creació de capacitats.

El director del màster i catedràtic de la Universitat d’Alacant, José Luis Sánchez Lizaso, ha destacat que la signatura d’aquest conveni és «un reconeixement a la labor feta fins ara en la formació de professionals per a treballar en la gestió sostenible dels recursos pesquers i un enfortiment de les col·laboracions ja existents entre aquestes institucions que assegurarà continuar millorant la qualitat del programa formatiu en el futur».

El màster, amb una durada de dos anys, s’estructura en dues parts. La primera té una orientació professional i hi inclou classes, conferències, pràctiques, seminaris i visites tècniques. El programa estarà impartit per professors especialitzats de les institucions organitzadores i convidats de prestigi reconegut en diferents àmbits de la pesca sostenible per a donar un enfocament global.

La segona part del màster consta d’un període pràctic d’iniciació a la investigació o a l’activitat professional en el qual els participants treballaran per a fer la seua tesi de màster i on també tindran una gran implicació les institucions signants.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464