Saltar apartados

La professora de la UA, Emilia Morallón, guanya el premi 'Concepción Aleixandre' a la dona científica valenciana

L’Ajuntament de Picanya lliura aquests premis que pretenen reconèixer i valorar les aportacions fetes per dones valencianes dedicades a la ciència

 

Premi_Concepcion_AlexandreAlacant. Dilluns, 4 de febrer de 2019

La catedràtica de Química Física de la Universitat d’Alacant, Emilia Morallón, rebrà el pròxim dia 7 de març el premi «Concepción Aleixandre» en la categoria de Comunitat Valenciana a la dona científica valenciana. La investigadora rebrà el premi al Centre Cultural de Picanya en un acte que tindrà lloc el pròxim dijous a partir de les 19 hores.

El guardó fa homenatge a una dona nascuda l’any 1862 que va saber combinar la medicina, en l’especialitat de ginecologia, amb la pedagogia i que va destacar com a inventora, activista, feminista i sufragista. Una vertadera pionera en la ciència i en la vida. Els premis «Concepción Aleixandre» que lliura anualment el municipi valencià pretenen reconèixer i valorar les aportacions fetes per les dones valencianes dedicades a la ciència i motivar altres dones a estudiar, emprendre i treballar en l’àmbit de les ciències.

 

Currículum

Emilia Morallón forma part del Departament de Química Física i de l’Institut Universitari de Materials de la Universitat d’Alacant. Morallón, ha desenvolupat diverses línies d’investigació entre les quals destaquen la caracterització i la preparació d’electrocatalitzadors per al tractament de contaminants en aigües residuals mitjançant mètodes electroquímics, la síntesi i la caracterització de nous polímers conductors per mètodes electroquímics, la caracterització electroquímica de materials carbonosos i aplicacions electroquímiques (piles de combustible i supercondensadors).

En la seua tesi doctoral va estudiar el comportament electroquímic de superfícies monocristal·lines de platí i l’oxidació de metanol i formaldehid al medi alcalí. Ha fet estades a la Universitat de Brown (USA), la Universitat Nacional d’Enginyeria (Lima, el Perú), la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile (Santiago de Xile, Xile), la Universitat de Strathclyde (Glasgow, Escòcia) com a postdoctoral, i en les universitats d’Ulm (Alemanya) i Poitiers (França) com a doctoranda.

En l’actualitat treballa en diferents línies d’investigació: preparació i caracterització de nous materials electròdics per al tractament de contaminants en dissolució aquosa (diòxid d’estany, òxids de cobalt, òxid de ruteni, etc.); emmagatzematge i generació d’energia elèctrica (supercondensadors i piles de combustible); preparació i caracterització de polímers conductors i materials híbrids polímer conductor/material inorgànic; biosensors electroquímics; i electrocatàlisi de nanopartícules metàl·liques suportades.

Els resultats d’aquesta investigació han sigut publicats en revistes d’alt impacte com Angewandte Chemie, ChemSusChem, Green Chemistry, Carbon, J. Phys. Chem. C., J. Mat. Chem. A, J. Phys. Chem. B, Electrochim. Acta, J. Power Sources, etc. Com a conseqüència d’aquesta investigació és autora de 200 articles en revistes internacionals, 6 patents nacionals, 14 capítols de llibre, i ha fet més de 150 comunicacions a congressos. Ha dirigit 16 tesis doctorals i 6 en realització. Compta amb un índex h=36. Pel que fa a la participació i direcció de projectes d’investigació d’I+D+i competitius, ha participat en més de 42 projectes d’investigació (5 d’aquests europeus), dels quals és o ha sigut investigadora principal en 16. En l’actualitat Morallón és la investigadora principal d’un projecte europeu H2020.

 

Notícies relacionades:

EMILIA MORALLÓN, CATEDRÀTICA DE QUÍMICA FÍSICA DE LA UA, NOMENADA DOCTORA HONORIS CAUSA PER LA UNIVERSIDAD NACIONAL DE INGENIERÍA DE PERÚ

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464