Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'uneix al major consorci europeu de Propietat Intel·lectual

L’European IP Helpdesk format per quatre socis rebrà tres milions d’euros per als pròxims tres anys

European_IP_Helpdesk_Group

Consorci European IP Helpdesk en la trobada que ha tingut lloc recentment a Brussel·les

 

Alacant. Divendres, 1 de març de 2019

L’Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI) de la Universitat d’Alacant forma part del major consorci europeu de Propietat Intel·lectual, l’European Intellectual Property (IP) Helpdesk. El nou equip, coordinat per la PIME alemanya EURICE (European Research and Project Office GmbH) juntament amb socis acadèmics de la Universitat d’Alacant i la Universitat de Navarra, com també l’agència alemanya de transferència tecnològica TUM-Tech GmbH, rebrà un finançament de tres milions d’euros per a un període inicial de tres anys.

Una vegada completada amb èxit la fase anterior de finançament de l’European IP Helpdesk, aquest consorci reprendrà les iniciatives per a donar suport a Pimes transfrontereres i potenciar activitats d’investigació en la gestió, la difusió i la valoració de tecnologies i altres actius de Propietat Intel·lectual (PI) a nivell de la Unió Europea.

 

Canvi d’enfocament estratègic

Prenent com a punt de partida els èxits i l’àmplia experiència dels períodes contractuals anteriors, el nou servei insistirà en els aspectes pràctics de la gestió i l’ús que se li dóna a la PI. «El canvi de nom de “DPI” (Drets de PI) a només “PI”, queda reflectit també en una transició gradual del Servei que passa d’oferir informació i suport sobre DPI, a un major enteniment del foment de capacitats en PI», afirma Jörg Scherer, director general d’EURICE i coordinador del nou consorci del Helpdesk.

«La nostra visió és la d’adaptar realment les característiques dels serveis que oferim a les necessitats de la població. Creiem que una participació d’experts externs més gran amb una sòlida trajectòria i experiència professional en camps com a transferència tecnològica, concessió de llicències o idees d’innovació oberta, ajudarà a fer d’aquesta visió una realitat», assenyala.

Com és habitual, l’European IP Helpdesk mantindrà gratuïtament tots els seus serveis principals com l’assessorament en línia, la biblioteca i un programa de formació. No obstant això i amb l’objectiu de satisfer les necessitats actuals de la comunitat europea en termes d’innovació, el seu portafolis s’enriquirà amb la creació i l’actualització de materials en línia, casos d’estudi. A més, enfortirà la presència en esdeveniments i també la formació en línia orientada específicament a les Pimes.

D’altra banda, l’equip reforçarà el ja consolidat Esquema d’Ambaixadors en sinergia amb l’Enterprise Europe Network, amb l’objectiu de potenciar la col·laboració i incrementar la visibilitat general dels Ambaixadors de l’European IP Helpdesk, no només cap a la comunitat de Pimes, sinó també dins de la mateixa Xarxa. El programa continuarà sent el pilar central per a atendre les empreses a nivell nacional/local, i incentivarà la seua competitivitat i creixement a través d’un enteniment més gran dels actius de PI.

La iniciativa va començar oficialment les seues activitats el passat mes de gener de 2019 amb una reunió del projecte que va tenir lloc a Brussel·les.

 

Sobre el servei d’assistència sobre PI

El Servei d’Assistència sobre PI ofereix una ajuda gratuïta de primera línia per a ajudar els actuals i els potencials beneficiaris de projectes finançats per la UE, i també a Pimes, a gestionar els seus actius de Propietat Intel·lectual. L’Agència Executiva per a les Petites i Mitjanes Empreses (EASME) de la Comissió Europea s’ocupa de gestionar l’European IP Helpdesk, sota l’orientació normativa de la Direcció General del Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes (DG Grow) de la Comissió Europea.

 

Més informació

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464