Saltar apartados

Reunió de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes amb Marzà per a compartir prioritats

La CRUPV reclama un pla plurianual de finançament, un conveni col·lectiu per al personal laboral i la reducció del preu de les matrícules

 

Reunion_conseller

 

València. Dimecres, 6 de febrer del 2019

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, s’ha reunit aquest dimecres amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, com a presidenta de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV). En aquesta reunió, Alcón li ha traslladat les prioritats principals de la CRUPV per al sistema universitari públic valencià, entre les quals destaquen la necessitat d’un conveni col·lectiu del personal laboral, l’establiment d’un nou pla plurianual de finançament, la compensació a les universitats pel reconeixement de la carrera professional i la reducció dels preus de les matrícules.

Pel que fa al conveni col·lectiu, Alcón ha manifestat que en els darrers mesos s’ha avançat en les negociacions entre els diferents agents, però que no obstant això, és un tema pendent que cal resoldre, per tal de millorar les condicions laborals de les treballadores i els treballadors de les universitats.

L’establiment d’un nou pla plurianual de finançament és un altre dels assumptes tractats que, segons la rectora de l’UJI, «és un tema que cal tractar, ja que és la forma d’assignar recursos d’una manera adequada a les universitats i l’única manera de planificar el sistema universitari valencià».

Finalment, la rectora ha posat en valor l’esforç del govern valencià pel reconeixement de drets al personal de les universitats públiques valencianes encetat l’any 2017, i ha agraït al conseller la sensibilitat per haver mantingut aquesta reunió, tot i la complexitat política d’aquests dies.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464