Saltar apartados

El Consell Social de la UA premia la Càtedra Carmencita i el mecenatge de Bioithas, CajaMar i Vila Universitaria

 

Alacant. Divendres, 15 de març de 2019

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha concedit el premi Càtedra Institucional a la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la UA en la seua edició de 2019, en la qual també reconeix la tasca de mecenatge de Bioithas, en l’apartat de Recerca, CajaMar, en l’artístic i cultural, i la Vila Universitària, en el de Formació.

La Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic forma part de les càtedres institucionals de la Universitat d’Alacant i va iniciar les activitats el novembre de 2017. Compta amb el patrocini de l’empresa Jesús Navarro SA, de Novelda, empresa líder en l’àmbit d’espècies, salses i condiments alimentaris.

L’objectiu principal de la càtedra és desenvolupar activitats de recerca, divulgació i formació en l’àmbit de la gastronomia, i en particular les relacionades amb l’univers del sabor i la riquesa culinària que aporta la cultura alimentària mediterrània amb activitats de recerca, formació i divulgació.

Així mateix, el Consell Social ha concedit el premi Mecenatge de Recerca a Bioithas SL, una empresa científic tecnològica, nascuda amb la implicació de la Universitat d’Alacant, i que orienta l’activitat cap a una CRO (contract research organization) i una ARO (academic research organization). A més, té una clara implicació i vocació per la formació; per aquest motiu, una part important dels investigadors són becaris que desenvolupen part de la recerca dins del marc de col·laboració empresa-universitat.

L’empresa vinculada al Parc Científic d’Alacant i liderada per Vicente Navarro ha obtingut el segell EIBT (Empresa Innovadora de Base Tecnològica) que concedeix l’Associació Nacional de Centres Europeus d’Empreses i Innovació (ANCES).

CajaMar rep enguany el reconeixement al Mecenatge Artístic i Cultural. És la primera caixa rural espanyola i la primera cooperativa de crèdit espanyola, amb més d’1,3 milions de socis i 3,4 milions de clients. Ha estat vinculada tradicionalment a la Universitat d’Alacant a través del mecenatge esportiu i cultural, com en els concerts solidaris de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, entre altres accions.

En la categoria de Mecenatge Formació, la Vila Universitària és la premiada de 2019 pel conveni que manté amb la Universitat d’Alacant, pel qual concedeix dues beques d’allotjament destinades a alumnat que es troba dins d’alguns dels programes de suport del Centre de Suport a l’Estudiant.

 

Notícies relacionades:

El Consell Social de la Universitat de Alicante reconeix la implicació universitària de Casa Mediterrani i l’ocupabilitat del Grup Verne

El Consell Social de la UA concedeix el Premi al Mèrit Esportiu a l’equip de voleibol femení i a Juan Escarré

El Consell Social de la UA atorga el premi Alumni a Carmina Díaz Marín i José Antonio Gutiérrez Navarro, dos dels seus llicenciats en Medicina

El Consell Social de la UA premia a Salvador Ordóñez, a la UPUA i a Francisco Rodríguez Reinoso

 

1_Vila_Universitària
2_Seu_CajaMar
3_Carmencita

 

Foto 1: Vila Universitària

Foto 2: Seu Social de CajaMar

Foto 3: Foto Carmencita

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464