Saltar apartados

L'Aula de Teatre de la UA interpreta l'obra Hècuba d'Eurípides al Teatre Calderón d'Alcoi

L’actuació és part de la programació cultural de la UA al Campus d’Alcoi amb el patrocini de la Fundació Mutua Levante

 

 

Alacant. Dilluns, 11 de març de 2019

L’Aula de Teatre Clàssic de la UA posarà sobre l’escenari l’obra Hècuba d’Eurípides, el pròxim dimecres 13 de març a les 20 hores en el Teatre Calderón d’Alcoi, com a part de la programació cultural de la UA al Campus d’Alcoi, amb el patrocini de la Fundació Mutua Levante. Amb entrada gratuïta amb invitació (disponibles en UA-Campus d’Alcoi, c/ Sant Francesc, 10 i una hora abans en taquilla) aquesta obra, dirigida per Pascual Carbonell és una gran història de grans dones, basada en la traducció de Juan Antonio López.

La tragèdia d’Eurípides està ambientada en la guerra de Troia però comptada des del punt de vista de les dones, que sempre són ser les grans perdedores. Els homes moren al camp de batalla, i es converteixen per això en herois, però elles són les que ho perden tot, fins i tot la llibertat pròpia. Hècuba és la història d’una lloba, d’una mare coratge que, tot i que ho ha perdut tot, és capaç de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia. Pascual Carbonell presenta aquest relat com una representació que permet desenvolupar dins i fora de l’escenari tots els elements que formen part de l’art escènic. Declamació, ball, música i cant estaran presents al llarg de l’obra. Segons paraules del director «Eurípides situa l’acció del text en el Querosens traci, al costat del mar. El mar és per al nostre muntatge un element més, un personatge més, perquè vivim a Alacant al costat d’un mar que també va viure l’horror de la guerra, un horror i les seues conseqüències que ens fan compartir un sentiment viscut o pròxim. Perquè el mal, el maltractament i el sentiment d’impotència, els trobem al llarg de la història i molt a la vora, en qualsevol lloc. Per això el teatre grec és actual, perquè tracta temes universals que mai passaran de moda i que toquen directament l’ésser humà des del més profund».

La guitarra espanyola, la percussió (calaix, bongos), els pals i les sabates, seran els instruments utilitzats per a interpretar la música d’aquest espectacle, amb ritmes i bases de percussió compostos exclusivament per als diferents moments musicals. La música formarà part del desenvolupament de l’obra.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464