Saltar apartados

Més de 130 estudiants de la Universitat d'Alacant participen en un curs de voluntariat social del Centre de Suport a l'Estudiant

 

 

Alacant. Dijous, 14 de març de 2019

Més de 130 estudiants participen aquest dijous, 14 de març, en el curs de Formació bàsic en voluntariat universitari, organitzat pel Centre de Suport a l’Estudiant de la Universitat d’Alacant, que pretén promoure el voluntariat social, l’ajuda mútua i la solidaritat.

Sota el títol «Voluntariat entre iguals», el CSE s’ha marcat com a objectiu que l’alumnat conega en què consisteix el voluntariat universitari, els diferents col·lectius en diversitat i que siga empàtic amb altres realitats diferents de la seua.

Per a això, el curs comptarà amb representants del Centre de Recursos Educatius, de l’Associació Provincial de Persones amb Discapacitat Auditiva i les seues Famílies, la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana, i de Cocemfe, Federació d’associacions de persones amb discapacitat física i orgànica de la província d’Alacant, i de l’Associació Asperger Alacant-TEA. A més, una de les intervencions del curs seran experiències d’estudiants.

A través d’aquest programa de voluntariat, que es fa amb periodicitat anual, el CAU posa en contacte estudiants que volen oferir part del seu temps per a ajudar altres companys que necessiten suport i fa un seguiment continu per a assegurar el bon funcionament i el desenvolupament de l’activitat voluntària.

Aquest suport pot consistir en acompanyaments i trasllats al campus, prendre anotacions, escaneig de documents, reforç en assignatures, suport en biblioteca i en altres tasques quotidianes, i també reforç lingüístic, transcripció en exàmens, a més d’acompanyament i benvinguda a alumnes amb necessitats educatives específiques.

Per tot això, amb aquest curs, a més de presentar el Programa de Voluntariat del Centre de Suport a l’Estudiant i de donar a conèixer la diversitat en el món universitari, també ofereixen eines als estudiants que els facen desenvolupar un esperit crític des de la solidaritat, la diversitat i el compromís en el seu entorn més immediat.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464