Saltar apartados

Seixanta alumnes fan pràctiques d'Enginyeria civil a la Universitat d'Alacant demà dimecres

L'objectiu és conèixer què fa un enginyer civil

 

Alacant. 12 de març de 2019

El Departament d’Enginyeria Civil de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant rebrà demà dimecres 13 de març del 2019 seixanta xiquetes de segon de la ESO del col·legi Altozano d’Alacant. La iniciativa està enfocada a donar a conèixer què és l’Enginyeria Civil i quines són les eixides professionals per a les quals orienten aquests estudis.

El responsable de la proposta, el catedràtic Salvador Ivorra Chorro, explica que s’ha detectat una alta disminució en l’elecció d’aquests estudis superiors per part de les dones. La presència de dones en enginyeries s’ha reduït a menys del 30 per cent, segons un estudi recent de la UA. Per a Ivorra és important que les estudiants coneguen què fa un enginyer civil a part d’obres, funció de sobres coneguda. Per a això han dissenyat un programa d’activitats que començarà a les 10.00 hores i finalitzarà a les 13.00 hores; durant la jornada se’ls parlarà de materials, estructures, enginyeria hidràulica, enginyeria del terreny i enginyeria i infraestructura dels transports.

La visita començarà amb una xarrada breu al laboratori gran i les alumnes seran equipades amb cascos i jupetins. Els organitzadors han fet un quadern de pràctiques amb el qual conèixer cadascun dels àmbits que treballa un enginyer civil. La velocitat a la qual circula un canal, com funciona una estació depuradora, els problemes de sifonament que pot haver-hi en una construcció, la resistència d’una roca, són algunes de les pràctiques. A continuació, les xiquetes aniran al laboratori de grans estructures on se’ls ensenyarà el concepte de resistències a tracció i compressió; trencaran una proveta de formigó per a parlar de material de construcció. Aquesta proveta és igual a aquella amb la qual es fa el control de qualitat en les obres. Seguirà la biga de formigó armat a grandària real a flexió, una biga que després trencaran. La pràctica de fregament d’una superfície servirà per a veure l’hidroplanatge d’una carretera. L’activitat finalitzarà amb la foto de grup feta amb el dron que s’utilitza per a fer aixecaments topogràfics.

La proposta va en línia amb el projecte «Vull ser enginyera» per a generar la vocació en xiquetes abans de l’elecció dels itineraris formatius.

 

Enginyera

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464