Saltar apartados

Antonio Calvo Roy, president de l'AECC, parlarà el divendres a la Seu Ciutat d'Alacant sobre comunicació de la ciència i el paper dels periodistes científics

 

Antonio_Calvo_RoyAlacant. 20 de març de 2019

Antonio Calvo Roy, periodista científic i president de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AECC) participarà el divendres 22 de març de 2019, a partir de les 20.00 hores, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, amb la conferència «Periodismo científico, una especialidad para el siglo 21».

Vivim en una societat en la qual ciència i la tecnologia tenen un paper destacat i en la qual moltes decisions socials de futur han de prendre’s tenint en compte arguments basats en la ciència. Per això és important que la societat tinga prou eines per a entendre de què es parla quan es parla de canvi climàtic, d’energies renovables o de teràpies gèniques, i per això el paper dels periodistes científics i de tots els que es dediquen a la comunicació de la ciència és un paper estel·lar en aquesta primera part del segle XXI.

Calvo Roy és director de Relacions Institucionals i Sostenibilitat en Xarxa Elèctrica d’Espanya. A més dels nombrosos articles escrits en diferents publicacions periòdiques, principalment en El País, és autor de monografies sobre personatges rellevants espanyols en l’àmbit de la ciència: Ramón y Cajal, Lucas Mallada i Odón de Buen. Entre 1982 i 1992 ha sigut col·laborador en diferents revistes i periòdics, quasi sempre escrivint de política científica, ciència, medi ambient i salut.

El periodista ha treballat en els gabinets de premsa del Ministeri d’Agricultura, de la Secretaria General de l’Energia i del Consell de Seguretat Nuclear. L’any 2000 va crear l’empresa de comunicació científica i ambiental Divulga, des de la qual fer textos de divulgació científica per a diferents mitjans, catàlegs d’exposicions, guions per a televisió i cursos i tallers sobre periodisme científic en l’àmbit universitari. Ha sigut director de comunicació de Xarxa Elèctrica d’Espanya. Autor dels llibres Antártida, la catedral del hielo, (McGraw-Hill, Madrid, 2000); Cajal, triunfar a toda costa (Alianza Editorial, Madrid 1999); Lucas Mallada, biografía de un geólogo regeneracionista (CAM, Madrid, 2000); i Odón de Buen: toda una vida (Ediciones 94, Saragossa, 2013). A més, i en col·laboració amb Ignacio Fernández Bayo, ha publicat Una historia de 20 años. CSN 1980-2000 (Consell de Seguretat Nuclear, Madrid, 2000); Enchúfate a la energía (Editorial SM, Madrid 2001) i Misión verde: ¡salva tu planeta! (Editorial SM, Madrid 2002).

L’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AECC) va ser constituïda amb el nom d’Associació Espanyola de Periodisme Científic (AEPC) l’any 1973, fundada pel periodista científic Manuel Calvo Hernando i conduïda per Manuel Toharia Cortés. L’AECC agrupa quatre centenars de periodistes i comunicadors dels camps de la ciència, la tecnologia, la salut i el medi ambient; forma part l’European Union of Science Journalists’ Associaciations (EUSJA), de l’Associació Iberoamericana de Periodisme Científic (AIPC) i de la World Federation of Science Journalists (WFSJ). Entre els seus objectius estan promoure la presència d’informacions científiques en els mitjans de comunicació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464