Saltar apartados

La UA celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb una excursió per la conca alta del riu el Castell de Guadalest

Oberta al públic en general amb inscripció prèvia, Hidrogeodía 2019 tindrà lloc dissabte, 23 de març de 2019

 

Dia_mundial_aigua1 Dia_mundial_aigua2

 

HidrogeodiaAlacant. Dijous, 21 de març de 2019

La Universitat d’Alacant (UA), juntament amb la Universitat Miguel Hernández (UMH) i la Diputació Provincial d’Alacant, ha organitzat una ruta per a visitar els brolladors i cursos d’aigua pròxims a l’Abdet, a Confrides, en el marc d’Hidrogeodía 2019. Aquesta iniciativa s’organitza amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març. L’excursió tindrà lloc el 23 de març a partir de les 9.30 hores i està oberta al públic en general amb inscripció prèvia. 

Al llarg del recorregut, professors, estudiants i professionals d’hidrogeologia mostraran el paper que exerceixen les aigües subterrànies en aquest context geogràfic, així com aspectes relacionats amb el seu valor patrimonial, ambiental, sociocultural i la contribució al desenvolupament de la regió.

En concret, l’activitat «Hidrogeologia de l’aqüífer de Mela, a Confrides (la Marina Baixa)» està impulsada pel Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient i l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA) de la UA, així com pel Departament d’Agroquímica i Medi Ambient de la UMH i l’Àrea de Cicle Hídric de la Diputació Provincial d’Alacant.Dia Mundial de l’Aigua

El 22 de març de cada any se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, iniciativa impulsada per Nacions Unides amb l’objectiu de fer conèixer la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics en tot el planeta. Aquest dia ofereix l’oportunitat de conèixer aspectes relacionats amb l’aigua, així com poder compartir experiències i problemes que hi estan associats.

Enguany, el Grup Espanyol de l’Associació Internacional d’Hidrogeólogos (AIH-GE) torna a promoure una jornada divulgativa a escala nacional, associada al Dia Mundial de l’Aigua i centrada principalment en l’aigua subterrània, denominada Hidrogeodía. La jornada consta d’activitats gratuïtes, guiades per hidrogeòlegs, i obertes a tota mena de públic, sense importar els coneixements que tinguen de la matèria.

Aquesta activitat es planteja a partir d’itineraris o recorreguts de camp en els quals es mostra el paper de les aigües subterrànies en aspectes mediambientals, socioeconòmics o culturals, entre d’altres. En definitiva, es pretén donar a conèixer què són les aigües subterrànies i la importància que tenen en el desenvolupament i benestar social, així com en el funcionament dels ecosistemes naturals. Així mateix, s’elaborarà una guia divulgativa de l’activitat que es publicarà en aquesta pàgina web.

En la jornada Hidrogeodía 2019 d’Alacant col·laboren l’Associació Internacional d’Hidrogeòlegs (Grup Espanyol), l’Ajuntament de Confrides, així com el Vicerectorat de Cultura, e Cultura, Esport i Llengües i la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

 

Informació i inscripció

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464