Saltar apartados

Prestigiosos experts a nivell nacional i internacional analitzen a Alacant la gestió d'emergències davant del risc sísmic

Fins demà divendres 22 de març de 2019 al Museu d’Art Contemporani d’Alacant MACA

 

 

Alacant. Dijous, 21 de març de 2019

Des d’avui, la Universitat d’Alacant reuneix prestigiosos experts a nivell nacional i internacional en les II Jornades Internacionals de Sensibilització davant del Risc Sísmic que tenen lloc al Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

Aquestes jornades de sensibilització i divulgació en matèria de risc sísmic es fan, assenyalen des de l’organització, amb la intenció de millorar la resiliència o capacitat de detectar, prevenir, absorbir i recuperar-se d’una emergència, per part de la societat alacantina.

Per a això, es donaran a conèixer els detalls sobre la gestió de l’emergència, l’avaluació i la valoració de danys, restabliment de serveis essencials, reconstrucció, gestió d’ajudes, etc., de manera que, arribat el cas, les lliçons apreses puguen servir per a respondre adequadament davant de futurs escenaris semblants, així com, la millora dels mecanismes d’autoprotecció de tota la societat. Es comptarà a més amb la presència d’experts de centres internacionals de rellevància com el Bureau de Recherches Géologiques et Minières (BRGM) de França, de la Fondazione EUCENTRE (Itàlia) i del Norwegian Seismic Array (NORSAR) de Noruega que compartiran les experiències realitzades als seus països amb les autoritats i els tècnics de la província d’Alacant.

Inauguració

Les jornades, que s’estendran fins demà divendres 22 de març del 2019, han sigut inaugurades aquest matí pel director del Secretariat d’Investigació de la UA, Juan Mora; el regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González; i el vicedegà de la Facultat de Ciències i membre del comitè organitzador, Sergio Molina.

Amb inscripció gratuïta, aquestes jornades estan dissenyades especialment per a comandaments i professionals de Protecció Civil de tots els àmbits administratius, tècnics i personal d’ajuntaments relacionats amb l’emergència i la planificació urbana; col·legis professionals d’arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, metges, etc.; i també a professors, investigadors i tècnics d’universitats i organismes científics, i responsables de l’administració estatal, autonòmica i municipal en temes d’urbanisme, constructius i/o medi ambient.

Organitzades pel Grup d’Enginyeria i Risc Sísmic de la Universitat d’Alacant, estan finançades per l’Ajuntament d’Alacant, la Facultat de Ciències de la UA, l’IMEM i el projecte d’investigació del pla nacional CGL2016-77688-R (AEI/FEDER UE), «Escenaris de moviment del sòl enfocat cap al risc sísmic. Aplicació a escenaris de danys, pèrdues i plans d’emergència».

Programa complet

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464