Saltar apartados

El Jardín-Escuela Altamira de Alicante, Cuina i cultura i Climas y tiempos del País Valenciano, novetats editorials de Publicacions Universitat d'Alacant per a la Fira del Llibre 2019

La vicerectora Empare Navarro i el director del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra Josep Bernabeu presenten el divendres el volum sobre la cultura culinària i gastronòmica valenciana

 

Alacant. 28 de març de 2019

Amb tres novetats recentment eixides d'impremta es presenta Publicacions de la Universitat d'Alacant en la Fira del Llibre d'Alacant (FLA), que comença aquesta vesprada en la Plaça de Sèneca i romandrà fins al 7 d'abril de 2019.

Ricardo Vilar i Negre i el jardí-escola Altamira d'Alacant és un dels tres llibres nouvinguts a l'editorial de la UA. En ell, el periodista Ignacio Ramos Altamira qui, des de fa quinze anys desenvolupa una labor de recerca històrica sobre l'art, la cultura i l'esport madrileny i espanyol, a més de ser amant de la terra i la cultura alacantina i col·laborador de publicacions com a Informació o Canelobre, homenatja la desconeguda història del Jardí-Escola que va portar el nom del seu il·lustre besavi, Rafael Altamira. Aquesta obra forma part de la col·lecció "Alacant, Ciutat de la Memòria" coeditada amb l'Ajuntament d'Alacant. Aquesta obra forma part de la col·lecció Alacant, Ciutat de la Memòria coeditada amb l’Ajuntament d’Alacant.

El Jardí-Escola Altamira, inaugurat a l'agost de 1913 en la ciutat d'Alacant, va ser la primera experiència d'educació a l'aire lliure que es va implantar en una escola pública d'ensenyament primari de l'Estat espanyol. El seu principal impulsor va ser un mestre castellonenc, Ricardo Vilar i Negre, que va portar avance aquest innovador projecte en la seua escola de la plaça de Ramiro amb el suport decidit de l'Ajuntament d'Alacant i de l'intel·lectual alacantí Rafael Altamira i Crevea, llavors director general de Primer Ensenyament.

El llibre serà presentat pel seu autor, Ignacio Ramos, i el professor de Didàctica de les Ciències Socials de la Facultat d'Educació Rafael Sebastiá, el dilluns 1 d'abril, a les 18:00 hores en la Fira del Llibre d'Alacant.

Cuina i cultura del gust al País Valencià El patrimoni culinari és la segona novetat editorial ultimada per a la FLA. En aquesta proposta de Jaume Fàbrega ens fa un recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l'actualitat, però tenint molt present nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani. Est és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. El divendres 5 d'abril, a les 18:00 hores, serà la presentació que serà a càrrec de la vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro Faure, i de Josep Bernabeu Mestre, catedràtic d'Història de la Ciència de la UA, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra i director de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

Un dia abans, el dijous 4 d'abril a les 19:00 hores, el catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional, Jorge Olcina, i Enrique Moltó, professor i investigador del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física presenten l'obra que acaba d'eixir aquest abril Climes i temps del País Valencià, de la qual tots dos editors i autors. Aquest volum, en el qual participen més experts, és l'últim de la col·lecció de divulgació científica L'Ordit. El llibre és una invitació, dirigida a afeccionats i a lectors curiosos, a conèixer la realitat climàtica del País Valencià i les característiques que ho fan tan peculiar i a reflexionar sobre el futur que s'aproxima; un futur incert en el context d'escalfament tèrmic causat per l'ésser humà, un escenari que ens obliga a adaptar-nos a manifestacions atmosfèriques més extremes i a un menor confort climàtic.

D'història tracta Fabiola, un peó en el tauler de Franco, d'Anne Morelli, historiadora, especialista en la història de les religions i les minories. El volum pertany a la col·lecció Assaig i ho presenta el professor Juan Antonio Ríos el dilluns 1 d'abril a les 19:00 hores.

Les presentacions de llibres editats per Publicacions de la Universitat d'Alacant seran les vesprades dels dies 29 de març, 1, 2, 4, 5 i 6 d'abril de 2019.

Publicacions de la UA és la unitat encarregada d'editar la recerca universitària amb l'objectiu de fomentar la seua difusió i divulgació entre la comunitat científica i en la societat.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464