Saltar apartados

El Seminari Dona-Literatura aborda demà en la Universitat d'Alacant l'apoderament de la dona i reflexions entorn de la literatura

 

Seminari_EmpoderamientoMujer

 

Alacant. 27 de març de 2019

Continua demà dijous, 28 de març, la segona sessió del XII Seminari Dona-Literatura: «Apoderament de la Dona i Literatura: Perspectives i Desafiaments». Des de les 16.00 hores i fins a les 20.00 hores, a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres III de la Universitat d’Alacant, especialistes de diferents universitats europees aprofundeixen en la relació entre dona i literatura. El seminari va començar dijous passat 21 de març i conclou el 4 d’abril de 2019.

Martine Reid, professora de la Université de Lille i de la Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines i directora de la col·lecció «Littérature et Genre» de l’editorial Honoré Champion, impartirà la conferència «Pour une autre histoire de la littérature française».

Reid ha sigut professora convidada en diferents universitats nacionals i internacionals com són la Université de Paris-VII-Denis Diderot; la Université de Paris III-Sorbonne Nouvelle ; la University of Warwick; la Yale University; la Université de Montréal; la University College Dublin, o Galway University. Entre altres distincions ha rebut el títol de Chevalier des arts et des lettres de 14 de juliol de 2005. És autora d’assajos i de treballs centrats en l’escriptura de dones i en els estudis de gènere

A continuació, la taula redona «Apoderament de la dona i reflexions entorn del concepte des de la literatura, passat i present» comptarà amb les intervencions de Brigitte Leguen, de la UNED, i les investigadores de la UA Amelia Peral, membre del grup d’investigació Memòria i Identitats Literàries i Culturals (MIDEL), Ángeles Sirvent, catedràtica de Filologia Francesa de la UA i directora del grup d’investigació Escriptores d’Expressió Francesa i Gènere (EEFG), i Marisol Soria, membre del grup EEFG. El moderador serà José Luis Arráez, membre del grup EEFG i director del seminari.

Brigitte Leguen és professora titular del Departament de Filologia Francesa de la UNED i vicerectora Adjunta d’Internacionalització i Cooperació; ha participat en el projecte d’investigació «Representacions de les dones com a figures històriques en la literatura francesa». En l’actualitat forma part del Projecte RISEWISE «Dona i discapacitat» de mobilitat en l’àmbit europeu (UNED); forma part del projecte de cooperació FREE («Female academic role model empowerment, equality and sustainability at universities in mediterranean region: towards 2030 agenda) inscrit en el Programa Erasmus+ i destinat a crear centres, observatoris i metodologies per a la igualtat, inclou quatre universitats europees i set de Jordània, Líban i Síria.

Amelia Peral és doctora i llicenciada en Filologia Francesa; professora de llengua i literatura francesa en la UA, i actual vicedegana de Cultura, Comunicació i Estudis Francesos de grau de la Facultat de Filosofia i Lletres. Especialista en literatura francesa i estudis de gènere, centra les seues investigacions en les escriptores francesos contemporànies. Autora de llibres sobre dona, gènere, literatura, les seues investigacions actuals s’endinsen en la literatura de la Xoà i la recuperació de la memòria també des d’una perspectiva de gènere. Peral és directora del grup d’investigació interuniversitari MIDEL (Memòria i Identitats Literàries i Culturals).

José Luis Arráez és professor en l’Àrea de Filologia francesa de la UA; centrat en literatura d’expressió francesa dels segles XX-XXI, les seues línies d’investigació són la literatura comparada: literatura vs. cinema, dona i espai públic, la literatura de la Xoà.

Organitzat per l’Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades i el Grup d’investigació Escriptores d’Expressió Francesa i Gènere (EEFG) de la UA.

 

Notícies relacionades :

Amparo Navarro inaugura el Seminari Dona-Literatura

Sexualitat, gènere, apoderament, feminisme i literatura en el Seminari Dona-Literatura que comença aquesta vesprada a la Universitat d’Alacant 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464