Saltar apartados

Investigadors de les universitats d'Alacant i de Saragossa unifiquen les diferents metodologies per a elaborar dietes i menús en el manual més venut per Publicacions de la UA

 

Lliure_Dietes_menusAlacant. 26 de març de 2019

Manual práctico para la elaboración de dietas y menús s’ha convertit els últims dies en un dels llibres de referència de Publicacions de la Universitat d’Alacant.

Els investigadors implicats en el manual han identificat, descrit i unificat les diferents metodologies per a l’elaboració de dietes i menús, tan desiguals a causa de les metodologies usades en cada centre o per cada docent, així com la falta d’unificació en la terminologia. Tot això genera confusió i dificultats d’aprenentatge. El manual ajuda el professorat a millorar l’ensenyament, a més de permetre a l’alumnat millorar les competències en la pràctica clínica diària.

El llibre, que és el resultat d’anys dedicats a la docència, ha sigut elaborat entre tres professors i investigadors del Departament d’infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut Isabel Sospedra, Aurora Norte i José Miguel Martínez, i les investigadores de la Unitat de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Ciències de la Salut i l’Esport de la Universitat de Saragossa, Iva Marques i Susana Menal. Es tracta d’un manual pioner en el camp de la dietètica i nutrició que serà molt útil per a professorat del grau en Nutrició Humana i Dietètica i Tècnic superior en Dietètica. Les àrees d’investigació dels autors estan vinculades amb la pràctica dietètica, qualitat de la dieta, salut pública i nutrició esportiva.

En l’actualitat, el grau en Nutrició Humana i Dietètica s’imparteix en vint-i-set universitats espanyoles. Entre les assignatures que componen el pla d’estudis, hi ha les dedicades a l’ensenyament o aprenentatge de diferents mètodes i eines per a la prescripció o elaboració de dietes i menús.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464