Saltar apartados

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UA farà la major part de jornades de graus la setmana vinent

Fins a cinc títols de grau tindran programes diaris de ponències i activitats culturals i divulgatives

Aquestes iniciatives pretenen fer partícip l’alumnat dels estudis que cursa i oferir-li perspectives de futur després de la titulació

JORNADA_GRAU_TURISME1

Imatge de la Jornada del grau en Turisme d’enguany

 

Alacant. Divendres, 29 de març de 2019

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant farà la setmana vinent el la part més gran de les jornades dels títols de grau d’aquesta, una iniciativa que pretén implicar l’alumnat en els seus estudis i, al temps, oferir-li les múltiples eixides professionals, docents i d’investigació que els ofereixen els seus estudis.

Segons explica Amelia Peral, vicedegana de Cultura i Comunicació i coordinadora del grau en Estudis Francesos de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, aquestes jornades «volen acostar l’alumnat als estudis que cursen perquè els vegen des d’un punt de vista diferent», i afig que «amb això, pretenem que coneguen en profunditat totes les opcions de futur que tenen al seu abast, que solen ser moltes més de les que habitualment preveuen si no s’han informat amb detall».

En el mateix sentit, Peral manifesta que aquestes iniciatives «van començar amb la intenció d’aconseguir que l’alumnat s’implique, participe i ens acompanye als docents més enllà de les classes i les pràctiques i, al mateix temps, donar-li a conèixer totes les oportunitats que li ofereix aquests estudis en el futur». «És comú que es pregunten què faran en finalitzar els estudis. Aquestes jornades tracten de respondre aquestes preguntes i ho fan mitjançant la implicació i la participació dels protagonistes», afig la vicedegana de Cultura i Comunicació.

El dilluns 1 d’abril tindran lloc les dues primeres jornades, que estaran dedicades als graus en Estudis Anglesos i en Estudis Francesos, la primera a l’aula magna de l’Edifici II de la Facultat i la segona a la sala de graus, respectivament.

La Jornada del grau en Estudis Anglesos començarà a les 10 hores i es prolongarà fins a les 18.30 hores, moment de la clausura. Oferirà fins a cinc ponències amb temes com les eixides laborals, les oposicions o els grups d’investigació, entre d’altres, i presentarà una taula redona amb egressats que relataran les seues experiències.

De la mateixa manera, la Jornada del grau en Estudis Francesos començarà a les 9.30 hores i finalitzarà a les 14 hores. Durant aquest temps es concentraran quatre ponències que mostraran, entre altres temes, la importància del francès en la diplomàcia. Per a això, comptaran amb la intervenció de cònsols honoraris francesos a Alacant i Múrcia, Sènakpon Gbassi i Philippe Cazeaux, respectivament, i el cònsol general de França a Madrid, Cédric Prieto. El programa finalitzarà amb una ponència que inclou un concert de música tradicional francesa, a les 12.30 hores.

Les jornades continuaran el dimarts dia 2 d’abril amb el grau en Humanitats, que oferirà des de les 9 a les 14 hores una ponència, una xarrada-debat, una àgora de filosofia i una tertúlia, a més del lliurament de premis del Concurs Fotogràfic d’Humanitats, amb el qual es tancarà el programa. Tindrà lloc en el Centre d’Estudis Mario Benedetti.

Durant els dies 3 i 4 d’abril prendrà el relleu el grau en Estudis Àrabs i Islàmics, que farà les seues activitats a l’aula magna de l’Edifici I i a la sala de graus de l’Edifici III, respectivament cada dia. En sessions de 10 a 14 hores, del programa destaquen les ponències de l’escriptora Najat L’Hachmi, del pintor Hanoos Hanoos i dels professors José Miguel Puerta i Pedro Rojo, que tractaran sobre la cal·ligrafia àrab i els còmics i les novel·les gràfiques en el món àrab, respectivament.

Finalment, el grau en Filologia Catalana tancarà el programa d’activitats de la setmana amb la jornada del 4 d’abril, que tindrà lloc a l’aula magna de la Facultat des de les 9.30 hores fins a les 19.30 hores. Oferirà a l‘alumnat fins a set ponències amb temes tan variats com les bones pràctiques, experiències docents i la investigació i la dinamització literàries, entre d’altres. A més, també es farà una sessió sobre experiències d’alumnes i la clausura serà un recital de poemes de Lluís Alpera que comptarà amb la participació de José Manuel Bernabéu, Joaquim Cantó i Artur Pérez.

Prèviament a aquesta setmana, la Facultat de Filosofia i Lletres ha tingut les jornades dels graus en Traducció i Interpretació, Llengua i Literatures, Història i, recentment, Turisme. Pròximament es farà també la dedicada al grau en Geografia i Ordenació del Territori.

 

Notícia relacionada:

Experts informen sobre sostenibilitat turística, turisme responsable i bones pràctiques en empreses turístiques en la Jornada del grau en Turisme de la Universitat d'Alacant

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464