Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aprova nous estudis internacionals simultanis amb universitats dels Estats Units i la Xina

El Consell de Govern de la institució acadèmica, que ha tingut lloc a les instal·lacions del Parc Científic, també ha aprovat concedir la Medalla d’Or a l’expresident del Consell Social, Francisco Gómez

 

CONSELL_GOVERNE_UA1
CONSELL_GOVERNE_UA2
CONSELL_GOVERNE_UA3

 

Alacant. Dijous, 28 de març de 2019

El Parc Científic d’Alacant ha acollit aquest dijous la reunió ordinària del Consell de Govern de la Universitat d’Alacant en què s’ha aprovat la concessió de la Medalla d’Or de la institució acadèmica a l’expresident del Consell Social, Francisco Gómez. El rector ha destacat que «en els quasi set anys que va passar al capdavant del Consell Social, ha sabut liderar, ha enfortit les relacions entre la Universitat i la societat i ens ha representat». La proposta, que ha sigut confirmada per unanimitat, ha tingut una gran acollida, fins al punt que s’han produït diferents intervencions que ha felicitat la iniciativa i han glossat la figura de l’expresident de qui han destacat que «ha fet del Consell Social un instrument de col·laboració amb la Universitat» o la seua participació en les reunions del Consell de Govern de forma «constant».

 

Dobles titulacions internacionals

El Consell de Govern ha donat el vistiplau a la posada en marxa d’un doble grau internacional en Administració i Direcció d’Empreses entre la Universitat d’Alacant i la Bachelor Business Administration per la University of North Florida, dels Estats Units. Es tracta d’una institució amb la qual la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials ha mantingut una col·laboració molt estreta en els últims anys, que ha culminat amb aquest programa internacional que permetrà als estudiants d’Administració i Direcció d’Empreses, i també als dobles graus amb Turisme (TADE) i Informàtica (I2ADE), obtenir tant la titulació emesa per les dues universitats, amb tots els avantatges i els reconeixements que totes dues institucions ofereixen als seus egressats. Cada any, cinc estudiants podran optar a aquest doble grau internacional i cursar els dos primers anys a Alacant i els dos següents als Estats Units.

D’igual manera s’ha aprovat un doble màster universitari en Anglès i Espanyol per a Finalitats Específiques per la Universitat d’Alacant i la Master in Forensic Linguistics per la East China University of Political Science and Law, que consta de 60 crèdits. Els alumnes, un màxim de 10 per any, de la Facultat de Lletres i de la universitat xinesa, seran seleccionats sobre la base de l’excel·lència dels resultats acadèmics i cursaran el primer semestre del màster a la Universitat d’Alacant i el segon a la Xina i després d’això hauran de fer els treballs de final de màster.

 

Informe del Parc Científic

La gerent del Parc Científic (PCA), Olga Francés, ha explicat el projecte empresarial promogut per la UA però amb «vocació oberta a tot el territori». «L’objectiu principal és ser l’agent determinant en el canvi de model productiu i potenciar la innovació, el coneixement i el talent en les empreses, independentment de si han sorgit de la Universitat d’Alacant o no, la seua ubicació, el seu sector d’activitat o la seua grandària, sempre que siguen empreses basades en la I+D+i i amb una relació amb la nostra Universitat».

Francés ha assenyalat la bona marxa del PCA que «ha aconseguit una velocitat de creuer» i que l’any 2018 ha posat en marxa el Centre Incubador d’Empreses amb una ocupació del cent per cent, ha superat els 100 treballadors en les empreses instal·lades al Parc Científic, ha aconseguit els 1’5 milions d’euros d’inversions en I+D i s’han formalitzat els processos per a la vinculació i instal·lació de les empreses en el PCA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464