Saltar apartados

La Universitat d'Alacant posa en marxa el servei d'Inspecció General de Serveis amb Salvador Palazón al capdavant

El professor i exdirector general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva ha sigut nomenat avui pel rector director del nou servei de la UA

 

PRESA_POSESION_Salvador_Palazon1
PRESA_POSESION_Salvador_Palazon2
PRESA_POSESION_Salvador_Palazon3
PRESA_POSESION_Salvador_Palazon4

Imatges del moment de la presa de possessió de Salvador Palazón

 

Alacant. Dilluns, 25 de març de 2019

El nou organisme que ha posat en marxa la Universitat d’Alacant té com a objectiu promoure i garantir la qualitat en la universitat a través del mesurament del rendiment del servei públic de l’educació superior i la rendició de comptes amb la societat, així com millorar l’activitat docent i investigadora i la gestió de la universitat.

El primer director de la Inspecció General de Serveis de la Universitat d’Alacant és Salvador Palazón, professor del Departament de Geografia i exdirector general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva, que ha sigut nomenat pel rector en un acte en què ha estat acompanyat de nombrosos representants de la comunitat universitària.

El rector, Manuel Palomar, ha explicat que «en la meua etapa al capdavant de la UA, Salvador sempre ha col·laborat en càrrecs de gestió i ara he considerat que el seu coneixement de la institució, tant des de dins com des de fora, el convertia en la persona idònia per a ser el responsable de posar en marxa el nou Servei d’Inspecció».

Salvador Palazón s’ha referit al nou càrrec com «un repte que assumisc amb molta il·lusió» i ha assegurat que «la inspecció té com a objectiu millorar la qualitat dels serveis tant docents com administratius de la universitat i proposar accions en aquest sentit. I aquet és el repte al qual m’enfronte».

Inspecció General

La missió essencial de la Inspecció General de Serveis és la valoració objectiva del funcionament dels centres, departaments, instituts i serveis universitaris sobre la base dels principis de responsabilitat, eficàcia i eficiència en l’ús dels recursos disponibles, la realització de propostes i recomanacions per a millorar-los i la rendició de comptes del funcionament de la institució a la comunitat universitària i a la societat.

El nou servei compta amb autonomia funcional, les seues actuacions estan subjectes al principi de confidencialitat, depèn directament del rector i, entre altres funcions, li correspon el desenvolupament de la instrucció dels expedients disciplinaris, encara que l’adopció de les mesures disciplinàries és prerrogativa del rector.

El reglament de la Inspecció General recull les funcions següents: garantir el compliment efectiu de les normes que regulen el funcionament dels serveis; analitzar el funcionament de les diferents unitats de la UA i formular, si escau, propostes de millora; proposar la incoació d’expedients disciplinaris; impulsar la instrucció d’expedients informatius i disciplinaris; informar sobre peticions d’incompatibilitat; col·laborar en els programes de qualitat de la UA; fer el seguiment de queixes i suggeriments en relació amb els serveis administratius, i proposar l’elaboració, adaptació i actualització de normes, instruccions, circulars i protocols d’actuació.

Reproducir

Declaracions de Salvador Palazón sobre

Inspecció General Serveis

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464