Saltar apartados

Voluntariat universitari de 'La Mar Solidària' i els millors expedients acadèmics, premis del Consell Social de la UA 2019

 

Premis_CS_1

 

Premis_CS_2

Fotos: Mar Solidària

 

Alacant. Divendres, 29 de març de 2019

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha premiat estudiants de la Universitat d’Alacant, per aconseguir els millors expedients, en la categoria de Rendiment Acadèmic, i per la seua participació en el projecte de «La Mar Solidària», una jornada de voluntariat en la qual participen 700 persones amb discapacitat.

L’edició 2019 dels Premis del Consell Social, que tindrà lloc aquest dijous, 4 d’abril, a l’EUIPO; ha decidit premiar en aquesta ocasió l’alumnat que ha participat en la jornada «La Mar Solidària» l’esdeveniment més gran per a persones amb discapacitat al Mediterrani.

Prop de 50 estudiants van participar en l’edició de 2018 d’aquesta jornada, que reuneix 700 persones amb discapacitat de la província d’Alacant. «La Mar Solidària», un esdeveniment sense ànim de lucre, té com a finalitat la pràctica i el gaudi de les diferents disciplines esportives relacionades amb la mar.

 

«Autèntics herois»

Un dels promotors d’aquesta experiència, Juanjo Rodes, explica que «el millor d’aquesta activitat és que està pensada perquè persones amb discapacitat física i psíquica puguen gaudir d’una jornada en el mar». En reunir tantes persones en un únic dia, el paper del voluntariat és «fonamental» assegura.

Entre les activitats, destaca la travessia nadant, ja que malgrat estar plantejada en 100, 200 i 400 metres per a adaptar-la als participants, és completada per «quasi tots per l’emoció que els dóna ser capaços de fer-ho», tot i que arriben a reunir persones amb mobilitat molt reduïda, entre ells tetraplègics. «Cal veure’ls arribar, se senten com a autèntics capitans, autèntics herois», destaca.

Les activitats es desenvolupen de manera simultània en la platja de l’Almadrava i a la caleta del Club Nàutic Costa Blanca i consisteixen en baptismes de busseig, busseig adaptat, rem i piragua, vela lleugera, paddle surf, marxa nòrdica, rugbi platja, vòlei de platja i travessia nadant.

Els inicis d’aquesta jornada van començar únicament amb busseig, però l’any 2017, després d’uns anys sense poder dur-la a terme, els organitzadors van decidir incloure tots els esports del mar. Aquell any, de la mà de COCEMFE, Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província d’Alacant, i UPAPSA, Unió Provincial d’Associacions Pro Minusvàlids Psíquics d’Alacant, van organitzar la I edició de «La Mar Solidària».

La participació de la Universitat d’Alacant va vindre a través de l’Associació de Busseig de la UA, ASUA per a la captació de voluntariat entre l’alumnat, que va començar a rebre crèdits acadèmics per la participació en la jornada. Segons Rodes, es tracta d’una «col·laboració molt necessària» que permet la realització de les activitats i que a més de la promoció del voluntariat inclou un programa de formació per a l’alumnat.

 

Excel·lència acadèmica

A més, com és habitual des de la instauració dels premis, el Consell Social de la Universitat d’Alacant ha distingit enguany en la categoria de Rendiment Acadèmic aquells alumnes amb un millor expedient.

En aquesta edició els premiats són María Alfaro Contreras, de l’Escola Politècnica Superior - grau en Enginyeria, So i Imatge en Telecomunicació; Mónica Abellán Zárate de la Facultat de Ciències - grau en Biologia; Laura Miralles Amorós, de la Facultat de Ciències de la Salut – grau en Nutrició Humana i Dietètica; a Rodrigo Ramis Moyano, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials - grau en Sociologia; a Germán Martínez Fajardo de la Facultat de Dret - grau en Gestió i Administració Pública; a María de la Asunción Torregrosa Díaz, de la Facultat d’Educació – grau en Mestre en Educació Primària; i Raquel Rocamora Montenegro, de la Facultat de Filosofia i Lletres – grau en Espanyol: Llengua i Literatures.

 

Notícies relacionades:

El Consell Social de la UA premia la Càtedra Carmencita i el mecenatge de Bioithas, CajaMar i Vila Universitaria

El Consell Social de la UA reconeix la implicació universitària de Casa Mediterráneoi i l'ocupabilitat a Grup Verne

El Consell Social de la UA premia Salvador Ordóñez, la UPUA i Francisco Rodríguez Reinoso

El Consell Social de la UA concedeix el Premi al Mèrit Esportiu a l'equip de voleibol femení i a Juan Escarré

El Consell Social de la UA concedeix el premi Alumni a Carmina Díaz Marín i José Antonio Gutiérrez Navarro, dos dels seus llicenciats en Medicina

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464