Saltar apartados

Els 'Gèneres, cossos i sexualitats' a debat en el V Fòrum d'Investigació de l'IUEG a la Universitat d'Alacant

L’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere reuneix experts en aquestes matèries en la trobada que tindrà lloc entre el 6 i el 7 de novembre

 

 

Alacant. Dimarts, 5 de novembre de 2019

El V Fòrum d’Investigació de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere tindrà lloc entre aquest dimecres i dijous amb el títol «Gèneres, cossos i sexualitats» a la Universitat d’Alacant, entre la sala de graus Alfredo Orts (dimecres) i la sala de graus de Filosofia i Lletres III (dijous), entre les 16 i les 21 hores.

La trobada, que inauguraran la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro i Helena Establier, directora de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere, dimecres a les 16 hores, comptarà amb la presència de la doctora Cristina Luzuriaga, endocrinòloga pediàtrica i de l’adolescència, per a la conferència inaugural que durà per títol «Aproximación interdisciplinar a la intersexualidad».

El V Fòrum comptarà amb dos conferències plenàries: Modes Salazar, cap de la Unitat de Violència contra la Dona de la Subdelegació del Govern/IUIEG/Departament d’Infermeria de la UA, que tractarà el tema de «Las violencias contra las mujeres: normalización o rechazo y recursos institucionales» i Meri Torras Francés, IP del Grup d’investigació «Cos i Textualitat», professora titular de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada en la UAB i integrant de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere, qui intervindrà amb «El exceso del cuerpo. Leer críticamente contra lo que sobra».

A més, al llarg de les dues jornades en què es desenvolupa el fòrum també s’hi faran quatre panells amb experts d’àmbits diferents que tractaran el tema que marca la trobada d’aquest any. Finalment, dijous a les 19.30 l’escriptora Marta Sanz serà l’encarregada de pronunciar la conferència de clausura, que té per títol «El cuerpo como texto y el texto como cuerpo: máscaras y autobiografía en la escritura de Marta Sanz».

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464