Saltar apartados

L'aplicació mòbil de la UA es consolida entre la comunitat universitària

El col·lectiu d’estudiants és el més actiu en l’ús de l’AppUA que permet portar tota la Universitat d’Alacant en el mòbil, des de la TIU fins a les dades acadèmiques, notificacions o accés a avantatges comercials

Aplicacion_movilUA1

 

Alacant. Dijous, 7 de novembre de 2019

L’aplicació mòbil de la Universitat d’Alacant ha aconseguit fer-se un buit en els dispositius d’estudiants, professors i personal de la UA com assenyalen les dades d’ús de l’AppUA. La nova versió de l’aplicació ha trobat una resposta molt positiva per part de la comunitat universitària, especialment entre els estudiants, amb prop de 22.000 usuaris.

El col·lectiu estudiantil accedeix principalment al menú acadèmic i també a les notificacions. En el cas del Personal Docent i Investigador (PDI), centra l’ús en la consulta de notificacions, mentre que el Personal d’Administració i Serveis utilitza l’aplicació per a informar-se de notícies o dels avantatges que ofereix l’AppUA als usuaris.

Les dades d’ús també revelen el tipus de dispositiu des del qual s’accedeix a l’aplicació, així el 33 per cent dels estudiants ho fan des de mòbils o tauletes d’Apple, mentre que el 67 per cent restant usa Android. Entre el PDI el sistema IOS suposa un 31 per cent dels usuaris i la resta, 69, pertany a Android, una dada que entre el PAS baixa fins al 22 per cent per a IOS i arriba fins al 78 per cent en Android.

A més d’una configuració més dinàmica i personalitzada dels serveis, una de les fortaleses de la nova aplicació és que incorpora una TIU virtual d’una manera més accessible, útil i vàlida ja que compta amb codi de barres i QR i informació sobre les funcions més rellevants de la targeta universitària. També ha optimitzat la presència del calendari que permet sincronitzar les entrades personals dels usuaris amb els esdeveniments que proposa la institució, avisos en el mòbil (tutories pendents, publicació de notes, etc.), consulta d’horaris de classe i d’exàmens, materials de les assignatures o accés a l’UACloud entre altres funcionalitats.

Incorpora el menú destacats per a dinamitzar l’aplicació i facilitar l’accés a les accions més recurrents. El menú acadèmic agrupa en un únic punt de menú les funcionalitats acadèmiques claus per a la Universitat i l’estudiant: notes, assignatures, horaris i exàmens.

 

Avantatges

A través de l’AppUA els usuaris poden accedir a les ofertes comercials que diferents empreses i institucions ofereixen a la comunitat de la Universitat d’Alacant. Els usuaris poden trobar promocions d’entitats financeres, formació, oci i espectacles, salut o vehicles i tallers entre d’altres.

L’aplicació permet, de la mateixa manera, consultar la informació pública de la Universitat d’Alacant com l’oferta acadèmica, la ubicació, les notícies, les xarxes socials, els esdeveniments, els reptes, les notícies… presentats d’una forma clara i accessible amb la possibilitat de visualitzar i compartir contingut.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464